:

:

:

SÜRÜCÜLERE UYARI: KIŞ LASTİKLERİNİZİ TAKIN!

13 Aralık 2019 Cuma 11:18
Mehmet AKTOPRAK

Türkiye’de kış lastik kullanımı zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor ve 1 Nisan 2020’ye kadar sürüyor…  Sürücülerin, kış lastiklerini unutmadan takmalarının zorunlu olduğunu unutmamalıyız! Ayrıca, Toplum olarak çok unutkanız! Zaman daraldığı zaman lastik değişim alanında kuyruklarında zaman kaybetmeniz mümkün! Hem de yola çıkma olasılığı olanların bu duruma düşmemeleri içinde erkek kış lastiklerini değiştirmesi akıllı olur. Bilindiği gibi kış lastikleri kış şartlarına göre tasarım edilmesi söz konusu! Kış lastiğinin 7 derecenin altındaki sıcaklıkta karlı, çamurlu zeminlerde lastik performansı göz önüne alınarak özel bir uygulama ile tasarımlanır. Kış lastiğinin yere basan taban bölümünde, 7 derecenin altındaki hava koşullarında serleşmeyen bir karışım kullanılır.                                                                

TRAFİĞİN GÜVENLİ AKIŞI…                                                                                                                                      

Sürücülerin,  mevsimlik değişimlerine göre, aracın bakımını yapmalı! Hatta mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıkların kış lastik kullanımı konusunda araçlarının özelliğine göre lastik kullanmaları doğru olur. Bilhassa, kış aylarında mevsim koşulları içinde aracı kullanabilinmesi için lastiğin yere yayılmasını sağlayacak olan kış lastiği kullanılmalıdır! Ayrıca, jantınızın balans ayarını unutmayalım!  Kış mevsiminde uzun yol gidecek olan sürücüler yola çıkmadan araçlarını kontrol etmesi hem kendi sağlıkları için olduğu kadarda, trafik akışını garantiye almış olur! Trafikte insan sağlığı ile birlikte milli servet olan aracınızın vereceği uzun hizmetini unutmayalım! Doğru olmayan lastik seçimi hem sürücüyü hem de araçlarını tehlikeye atar. Doğru lastik, aynı zamanda güvenli sürüşün en önemli sürüşün şartlarından biridir!

Kış lastiği markası ve tipi, ölçü, yük sınıfı ve hız sınıfına uygun olmalıdır. Seçilen lastiğin üzerinde kar tanesi deseni olan üç zirveli dağ işareti olmalıdır. Kış lastiği aracın en kısa zaman mesafede durmasını sağlar. İyi bir fren performansı ve kararlılık için 4 tekerlek üzerinde kış lastiği olmalıdır..                                                                                                                    

CEZALAR CEP YAKACAK…                                                                                                                                                       

Kış lastiği, yağışlı ve kış şartların hüküm süren yerlerde zaman kaybetmeden “kış lastiği” takılmalı! 1 Aralık’ta başlayacak. Dikkat edin! Yapılan trafik kontrollerinde “kış lastiği” takmayan sürücülere 885 TL ceza yazılacak olduğunu hatırlatmak isterim. Sürücülerin, bu konuda duyarlı olmaları halinde kış ayında trafik akışının güvenli sürdürülmesini sağlayacak olan” kış lastiğinin” önemli olduğunu bir kere daha hatırlayalım!                                                                                                                                                            

GÜNÜN SÖZÜ:  TRAFİK HAREKETİ MEDENİYETTİR! AKILLI SÜRÜCÜLER TRAFİK KURALLARINI UYGULAR! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 601 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2