:

:

:

ÇUKUROVA HAVAALANI 9 YIL OLDU VE BİTİRİLEMEDİ!

19 Şubat 2020 Çarşamba 11:27
Mehmet AKTOPRAK

AKP’nin ilk yıllarında başarılı bir çizgi üzerinde yürümesi sağlayan projelerini kısa zaman aralığında bitirmeleriydi! 2011 yılında Tarsus’ çok önemli iki yatırımın temeli atılmış… İlki 600 yataklı Devlet Hastanesi ile sahil bandında Çukurova Havaalanı temeli atılmıştı. O günlerde Tarsuslu seçimlerde AKP’yi oyları ile destek oldu… Hastane bitirilmek üzere… Çukurova Havaalanı 9 yıl oldu. Bir duruyor, bir çalışılıyor! Yapılan ihalelerde kazanan şirketlerin başarısızlığı sayesinde bir arpa yol alınamıyor… 2011 yılında ihaleyi alan şirketlerin yetersiz kalışının verdiği olumsuzluk nedeniyle ihale iptal edildi… İhaleyi alan şirket 357 milyon Euro’luk yatırım bedelini karşılayamadığı için işten el çektirildi.                  

2013 yılında dönemin AKP’li Bakanları tarafından Mersin-Tarsus’ta atılan Çukurova Bölgesel Havaalanı beklenen süre içinde yapımı bitirilemedi… Geçen yıl bitiminde üst yapı için ihaleye çıkarıldı.                                    

DHMİ Genel Müdürlüğü’nün kendi imkânları ile üst yapı tesislerinin yap-işlet –devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılması içinde iç ve dış hatlar terminali ile mütemmimlerinin işletilmesi ve devrine ilişkin ihalede teklif uzatıldı.  İhale 4 Şubat 2020 tarihinde belirlenmişti… Teklif olmayınca, ihale 16 Mart’a kadar uzatıldı. Şimdi teklifi yapacak şirketler şartnameleri 25 bin TL yatırarak alabilecekler… Ayrıca şirketler 600 bin Euro geçici teminat yatıracaktır..                                                                                             

AKP BİRÇOK YATIRIM İHALELERİNİ İPTAL EDİYOR…                                                                                                                                                 

Türkiye’nin turizm açısından çok önemli olan Antalya Havaalanın kapasitesini artırma ve işletilmesi için ihale tehir edildi…  Antalya Havaalanının turizm mevsimine gelecek turistlerin ihtiyacını karşılayacak bir şekilde kapasite artırımı ve işletmesi ihale edildi… Ancak ihaleye ilki olmayınca ihale iptal edildi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, sorumsuz ulaştırma bakanına ihalenin neden iptal edildiği sorusuna hala cevap alabilmiş değil! AKP’nin ilk yıllarında yatırımlara gösterdikleri ilgi bitti mi? Yatırımlara yatıracağı parayı bulamıyor mu?

 Antalya Akdeniz Bölgesi’nin en büyük turizm merkezi… Yabancıların en çok ilgi gösterdiği Antalya Havaalanı kapasitesinin artırılmalıdır…                                                                     

GÜNÜN SÖZÜ: TURİZLERİN EN ÇOK KULLANDIKLARI HAVAALANIDIR! TURİST SAĞLIKLI TURİZM AÇISINDAN UÇAK VE HAVAALANINI TERCİH EDERLER! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 4959 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2