:

:

:

YENİCE ÇUKOBİRLİK DEPOLARI NE İŞE YARIYOR

24 Şubat 2020 Pazartesi 11:22
Mehmet AKTOPRAK

Bu yazım, 02 Kasım 2012 ‘de Tarsus’a Yeni Doğuş Gazetesinde yayınlandı… Aradan geçen 9 yıl olmuş ve Her Adana’ya gider-gelirken bu depoları hüzünle izlerim.                      

 Bir zamanlar burada binlerce işçinin çalıştığını bilmeyen kişiler olabilir… O günden bugüne kadar geçen süren 9 yıl bu çirkin görünümünden kurtulmuş değil! Tarsus’ta eski evlerin çoğunluğu bir deprem ile yıkılması söz konusudur! Bu yazımı tekrar yayınlanmamın tek nedeni olarak; toplum olarak çabuk unutuyoruz ve olayları hatırlamıyoruz… Yenice’de istihdam yaratacak bir olaya parmak basalım diyorum!

Düne kadar yarım kalan işleri bir anda bitirdiklerini söyleyen; AKP Yenice’de bulunan Çukobirliğe ait bu depolara sahip neden çıkılmıyor? Bu depoların aktif olarak ekonomiye kazandırılması neden düşünülmediği anlaşılmıyor?(!) Tarsus-Yenice beldesinin D-400 yolu üzerinde bulunan” ÇUKOBİRLİK” Fabrikasının depoları neden değerlendirilmiyor?                        

Her Adana’ya gidişimde bu depoların neden değerlendirilmediğini kendime soruyorum; Neden diyorum! Ekonomik açıdan her yönüyle işyeri olacak veya depo hizmeti verecek olan bu depoların geleceğini kim veya kimler karar verecek(!)  AKP Tarsus İlçe Teşkilatı ilk iktidar yılında, Özbek Köyü’nün uzun yıllar çektiği su sıkıntısını bir anda çözümleyen bu AKP değil miydi?

Olay 02 Kasım 2012 tarihinde Yeni Doğuş Gazetesinde yayınlandı. O gün bugüne kadar geçen süre 9 yıl olmuş…                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

AKP İktidarı ”Alnımızın Akıyla 9,5 Yıl” kitabında ne kadar güzel anlatılıyordu! Ancak kitapta anlatılan konuların çözüldüğünü söyleyen AKP’nin bu depoları unuttuğunu söylemek saflık olur… Beklenen zaman içinde bu depoların bir (yandaşa) satışının yapılması an meselesi olabilir idi! Üstten gelen bir emir sonucunda AKP Tarsus İlçe Teşkilatının yapacağı hiçbir şey olamazdı! Hiçbir şey değil mi? Mersin AKP Milletvekili (aynı zamanda Tarsuslu) Tevfik Ahmet Uzun’un bu konuda ne gibi bilgi verdi mi bakana(!) diyerek, sormak istiyorum.. O günden bugüne kadar geçen 9 yıl bu süreç içinde bu konuda bir açıklama yapılmadı veya yapıldı da(!) benim haberim olmadı… Ancak, bölge halkına haklarını ve Ulusun bağımsızlığını koruyacağını söyleyenlerin bu günlerde sesleri çıkmıyor. Ne ilginçtir(!) iktidar olmanın nimetlerini çıkaranlar; bu nimetleri daha büyük pasta haline getirmenin uygulaması içinde olabilirler(!) Ne olursa olsun; partinin politikası haline getirilen “KONUŞMAMA” hakkını kullanabilir(!) Şimdi ki, AKP Milletvekilleri ilgi duyarlar mı? Belli olmaz(!) Mersin Milletvekili olmak zor olduğu kadarda, yorucu bir mesai ister. Bugünün milletvekilleri “Geçmiş ve geleceği unutmaları halinde yıllar geçse bile; yazıyı önlerinde bulmaları mümkündür! Şimdi olduğu gibi…

  TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI: KARAGÖZLÜ...                                                                                                          

Tarsus, kabuk değiştiriyor… Bugün Tarsus’un sorunları ve sıkıntıları devam ediyor. Bu tespite karşı çıkan olur mu? Bunu söyleyen Tarsus Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü… Ticaret Ve Sanayi çatısı altında buluşan Oda Başkanı… Ömrünün bir kısmını dışarıda ailesinden uzak geçiren bir Oda Başkanı’nın bu konuda yapacağı açıklamalar dikkatlice dinlenmesiyle ses getirir. Tabiî ki öyle oldu…

Karagözlü, sıkıntılı… Tarsus Ekonomisinin iyi olmadığı, sivil örgüt temsilcilerinin istihdam alanında ki, sorunların çıkış nedeni araştırılmalı… Bu sıkıntıların asgari seviyeye indirilmesini sağlayacak olan elbirliği içinde çalışmanın şart olduğunu belirtiyor.

Başkan Karagözlü, Tarsus’un sosyal ve ekonomik sıkıntılarını şöyle anlatıyor” Tarsus’ta uzun bir süreçten bu yana devam eden iş alanındaki sıkıntıların çözüm adreslerinden biri olan bizler; gelenin fazlasını yaptığımızı düşünüyoruz. Bu bağlamda başta projeler üreterek, kent insanlarının yaşam kalitesini yükseltmek için uğraş vermeye devam edeceğiz.” Diyerek, açıklamasını sürdüren TSO Başkanı Karagözlü” Tarsus’un iş alanında umutları var. Kentler arasında yer aldığını ve sahil band projesi, Çukurova Bölgesel Havaalanı, Lojistik Köy gibi önemli projeleri hayata geçirilmesi bekleniliyor. Bu projelerin hayata geçmesi içinde zaman istiyor. Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte Tarsus’un sosyal yaşamı de değişmiş olacak.” Dedi. Karagözlü diğer bir konu olan eğitim seminerlerinin devam edeceğini ve bu konudaki açıklaması şöyle “Bu yılın ilk aylarından itibaren Tarsus’ta yapılması süren projelerin hayata geçmesiyle birlikte nitelikli insan gücüne; Tarsus’un ihtiyacı var. İşadamlarımıza, meslek sahibi olmayan girişimcilere mesleki ve girişimcilere alanlarında eğitim vererek, onları geleceğe hazırlayarak elimizden geleni yaptık. Bu eğitim seminerleriyle birlikte kişilerin değişimleri de beraberinde geleceğini vurguluyor.”                                                                                 

Ne oldu ki(!) Tarsus için önemli olan bu tesislerin hala bitirilmemesini anlatacak bir yetkili olabilir mi?

Karagözlü, Tarsus için her zaman ön safta yerini almış ve almaya da devam etmiş bir Tarsus sevdalısıdır!  Önemli olan bölgenin sessiz kalan, bu milletvekilleriyle nereye kadar sürecek sorusu(!) aklıma takılıyor. Mehmet Karagözlünün o günden bugüne kadar, geçen süre içinde yaptığı tespitler hala geçerli! 9 yıl geçmiş Çukurova Havaalanı, sahil bandı ve Lojistik Köy hizmete açılmış değil! Bu yazıyı tekrar yayınlanması bu konuda değişen hiçbir şeyin değişmediğini söyleyen bu satırların geçerli olduğudur!  Tarsus, siyasi açıdan seçilen milletvekillerin mevcudu içinde Tarsus ve halkının geleceğini görebilecekler hizmetleri olabilecek mi?                                                                                                                                              

GÜNÜN SÖZÜ: GEÇMİŞİ UNUTMAK O GÜNLERE İHANET OLUR!(Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 4914 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1