:

:

:

2018/2019 FUTBOL SEZONUNUN ARTILARI VE EKSİLERİ NELER OLDU

10 Mayıs 2019 Cuma 10:20
Mehmet AKTOPRAK

2018/2019 futbol sezonun da kırmız grupta ve beyaz grupta mücadele eden 36 takımın amaçları neydi? Tabikii bir üst lige çıkmaktı! Beklenen ve amaçlanan istekler gerçekleşti mi? Tarsus İdman Yurdu 2017/2018 futbol sezonunda Sportoto 3.ligde şampiyon olarak 2 lige yükseldi! 2018/2019 futbol sezonunda Kırmızı Grupta mücadelesini sürdürdü… Lig’in ilk yarısında ilerleyen haftalarda ortaya koydukları mücadele sayesinde beklenmeyen bir fiziği gücünü ortaya koydu! Diğer takımların kadroları daha güçlü ve teknik kapasiteleri olduğu görüldü. Tarsus İdman Yurdu, sezona Özcan Hocanın çizdiği rotada transferleri yaptı ve sezondan umutluydu! İlk yarıya bakıldığında başarılı bir grafik olduğunu söylemek yanlış olmaz! İlk yarıyı Tarsus İdman Yurdu 27 puanla yedinci basamakta bitirdi… İkinci yarı için yapılan hazırlık kampında yaptığı maçlarda ortaya konulan futbol adına sevindirici haberler alınmıştı! Daha sonra tesislerdeki sahanın onarıma alınması ile başlayan saha sorunu çözülemedi!

Sahanın oramı Büyükşehrin yetkisi içinde olmasının getirdiği sorunlar çözülemedi! Kocamaz’ın parti değiştirmesi ile başlayan çözümsüzlük devam etti… Sonrasında beklenmeyen istifa geldi! Takımı 3.ligden 2.lige taşıyan başarılı Özcan Hoca’nın ayrılmasıyla başlayan inişi durdurmak mümkün olamadı! Sezonun bitimine az bir hafta kalmasına neden tahammül edilmediği anlaşılır gibi değildi! Sezonun son haftalarında alına yenilgiler ile acabaya dönüştü!                             

Her sezon teknik kadro değişimi olabilir(!) başarılı olan bir teknik adamı değiştirmek içinde nedenleri açıklanmalıdır! Açıklandı mı? Hala bu konuda ortaya çıkan bir açıklama yok! Olmayınca akıllarda dolaşan düşüncelerin içinde başarılı” bir teknik adamın” neden istifa ettiği ön plana çıkmıyor mu?  Daha sonrasında Selahattin Şan isimli kiralık teknik direktör diploması ile takımın başına getirilen Bayram isimli kişinin her maçta sıkıntıyı çekerek;  bu düşüşten nasibini alan Tarsus idman yurdu oldu… Tecrübesi tartışılacak olan bu kişinin reklamı yapılmış oldu!!! Tarsus idman yurdu hiçbir sezon teknik direktör diploması ile çalışan bir teknik adam görmedim! Bu sezon bu takımın birden bire düşüşe geçişini tahlil edemeyen bir yönetim olduğunu söylemek isterim… Bir parantezde kulüp başkanı olan kişinin tek başına teknik direktör olayını çözebilme yeteneği ile başlayan bir yetkisi var mı?                                                                                                                                                                                         

Tarsus bu sezon zor dönemden çıktığını söylemek isterim! Unutulmamalı ki; her geçen süreç içinde Tarsus idman yurdu’nun bir kargaşa ortamına sürüklenmemesi içinde, yapılması gereken işlerin yapılmasını anlatıyorum! Başkan Bozdoğan ve başkan Seçerin bu konuda söyleyecek sözlerinin olacağını düşünüyorum ve düşünmeye devam edeceğim!!!  Hatasız kul olmaz! Yapılan hataların sonuçlarına katlanmamak içinde yapılacak işlere dikkat edelim!                                                                               

GÜNÜN SÖZÜ: HER İKİ BAŞKANINDA BU KONUDA TEMKİNLİ OLMALARI  EN DOĞRU KARAR! ANCAK! YAPILMASI GEREKEN DOĞRU VE GÜVENLİ OLAN BİR KİŞİYEN YÖNETİMİ KURMASI İÇİN YETKİLENDİRMELERİ BEKLENTİSİ VAR!!! (Mehmet AKTOPRAK)   

Bu yazı toplam 454 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2