:

:

:

‘ GELECEK PARTİSİ’ TÜRK SİYASETİNE MERHABA DEDİ

6 Ocak 2020 Pazartesi 11:12
Mehmet AKTOPRAK

Kuruldu… Kurulacak derken, AKP’nin içinden ‘nur topu’ doğan ‘Gelecek Partisi’ Türk siyasetine giriş yaptı… Kurucuların 18 yıl 120 gün süren bir süreç içinde beklenen logosu yeşil yaprak ve sloganı ‘ Güven –Huzur Gelecek’ olarak belirlendi.  ‘Gelecek Partisi’nin kuruluşu Ankara Bilkent Otel’deki toplantıda Ahmet Davutoğlu ve kurucuları vardı. Açılış konuşmasında dikkatli bir dil kullanan Davutoğlu, dini motiflere girmedi. Hatta AKP’den bahsetmeden hükümeti eleştirdi…                                    

Verdiği sözleri hatırlayalım: “ Sıfırdan yeni bir anayasa ve parlamentere geri dönüşü sağlamak için çalışacaklarını” ifade etti. Sonrasında sözlerine “ Gelecek Milletimizindir, gelecek Türkiye’nindir” sözü dikkat çekiciydi! Verilen sözlerin içeriğine bakıldığında çok anlamlı siyasi düşüncelerini görmemiz mümkün olacak. Bilhassa basına yapılan baskıya ve sansüre uygulanmayan, gazetelerin ve gazetecileri keyfi gözaltı ya da tutuklamalara, yargılanmalarına neden olmayan “Basın ve düşünce-fikir -özgürlük” yolunu yeniden oluşturulacağını ve yolsuzluk gibi toplumu rencide eden olaylara engel olunacak. TBMM’nin tekrar güçlü olmasının önü açılacak ve Milletvekillerin yeni yasaların yapılacağını ve özgürlüklerini genişletilecek olmasıdır. Çok önemli bir konu olan seçim barajının kaldırılması ile meclis çatısı altında daha çok partinin milletvekillerinin çalışması sağlanmış olmasını ‘çok önemli’ görülüyor.

EKONOMİ YARALI VE KRİZİN İÇİNDE…                                                                                                                                        

Davutoğlu’nun ekonomik görüşü şöyle;                                                                                                                                  “Türk ekonomisi derin bir krizin içinde olduğunu söylemek isterim.  Enflasyon, işsizlik, faizler çift haneli, paramızın değeri yancı para karşısında tarihi değer kayıpları yaşamaktadır. Herkes için eşit ve şeffaf bir şekilde işleyecek hukuk mekanizması ortadan kalktı. Adalet sistemimiz güven duyulan değil, korkulan mekanizmaya dönüştü… Seçmen şimdi düşünebilir; Gelecek Parti’nin AKP’den ayıran neden nedir? Bu konuda çok şeyler söylenebilir. SP’den ayrılan bir avuç AKP’yi kurmadı mı? O zaman bu partiyi kuranların siyasi ikbalinin iktidar olacaklarını kim söyledi! Ama Seçmen söyledi…                                  

 Hem de oy çoğunluğunu verdi, değil mi? Türkiye’de siyasetçiler değiştiği gibi, seçmende değişti! AKP’nin ilk kuruluşunda kurucu olan isimleri hatırlayabilir miyiz? Bunlar nerede? Bilen var mı? Yeni kurulan Yeşil yapraklı Gelecek partisi içinde 18 eski AKP’li var… Her seçimde AKP Milletvekillerinin yenilenmesi hiç dikkati çekmemiş demek ki! Bu politikanın uygulayıcısı fikir babası kimdi? Tabii ki;  Erdoğan’ın hassas dengeleri koruyarak getirdiği 17 yıllık siyasi geleceğini garanti altına alması ile bugünlere gelindi!                                                                                                                                                                             

AKP’DEN KOPMALAR BİR GÜNDE OLMADI…                                                                                                                

Türk siyasetinde en çok iktidar olan Demokrat Parti’den sonra AKP sıraya yerleşir… Bu partiyi kuranların Birden bire ayrı düşmelerinin geriye dönüşümde; Erdoğan’ın siyasi hayata girişiyle başlayan “ACABA” deyimiyle başlayan güvensizliğin oluşturan nedenlere bakmalıyız(!) Bildiği gibi gizli lider pozisyonunda olan o dönemde fazla öne çıktığı söylenemez.

Hapis sonucunda siyaset yapması kanunen yasaklıydı. Baykal’ın desteği ile mecliste cezayı durumu kaldırıldı ve boşalan bölgelerdeki milletvekilli seçiminde Siirt ilinden seçilmesi ile başlayan siyasi harekettin sonrasında, partinin başına geçmesiyle başladığını söylemek yanlış olmaz…

Bugün bu koltuğu kazanmasına büyük destek veren Abdullah Gül’ün olduğunu unutmayalım. Siyasette destek olmadan hiçbir yere gelmek mümkün mü? Değil! O günden sonra başlayan “siyasi Güç” dengeleri Erdoğan’ın tarafına kaymaya başladı ve bugüne gelindi! Bundan sonrası ne olacak, diye sormanıza bence, gerek var mı? Herkes siyasi arenada olacağına göre, izleyeceğiz!!!                                                                                                                                                                    

GÜNÜN SÖZÜ:  SİYASETİN GEÇMİŞİ İLE GELECEĞİ YOKTUR!  BİR GÜN GELİR , BİR DAHA SİYASETİN İÇİNDE OLAMAZSIN! UNUTULUR VE KAYBOLURSUN!  (Mehmet AKTOPRAK)    

Bu yazı toplam 2863 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2