:

:

:

Yenilikçilik Ödülleri Arasına Tarsus’ta Girdi

Tarih: 9 Ekim 2017 Pazartesi 09:49
Yenilikçilik Ödülleri Arasına Tarsus’ta  Girdi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının Eğitim ve Öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacı ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 5.sini düzenlemiş olduğu "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında Türkiye Genelinde başvuru yapılan 3357 proje içinden ödül alan 106 projeden birisi Tarsus Dedeler İlkokulunun “Topraktan Sana Hediye, Ayakların Üşümesin Diye” projesi oldu.

Ödül başvuru raporlarının değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından saha ziyaretine kalma başarısı gösteren Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Proje Birimi ve Tarsus Dedeler İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Hatice Işık’ın projesi, 22-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Bakanlık değerlendiricileri tarafından değerlendirilmesinin ardından bölgesel ödül almaya hak kazandı. Proje kapsamında öğrencilerin yetiştirdiği ürünlerle sandviç yapılıp satılarak, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ayakkabı alındı.

Başarısından ötürü Dedeler İlkokulunun idarecileri ve öğretmenlerini kutlayan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı “Geçtiğimiz yıllarda sıfır olan proje sayısı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Özel Büro Proje Biriminin oluşturulmasıyla 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 26’ya çıktı. Bu projelerden üç tanesi saha ziyaretine kalma başarısı göstermişti. Yapılan değerlendirmelerden sonra Müdürlüğümüz Özel Büro Öğretmeni Hatice Işık'ın projesi bölgesel ödül almaya hak kazanmıştır. Ödülün kazanılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bu ödülün Tarsus için farkındalık yaratmasını umuyorum.” dedi.

Kalaycı 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” için şimdiden çalışmalara başladıklarını belirterek en az 50 proje ve 20 saha ziyaretine ulaşarak daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu haber toplam 7744 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3