:

:

:

Veyis Avcı, Çiftçinin Sorunlarını CHP Genel Başkanı Özel’e iletti

Veyis Avcı, Çiftçinin Sorunlarını CHP Genel Başkanı Özel’e iletti
Tarih: 2 Aralık 2023 Cumartesi 10:49
Veyis Avcı, Çiftçinin Sorunlarını CHP Genel Başkanı Özel’e iletti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ziyaret ve görüşmelerde bulunmak için Ankara’Ya gitti.
 Başkan Avcı, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılan büyük kurultay sonucu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel’le de görüştü.
 Ankara temaslarıyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Veyis Avcı, “Ankara ziyaretinde TBMM de Mersin Milletvekillerimiz ile akabinde CHP genel merkezinde CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL ile görüşerek çiftçilerimizin sorunlarını dile getirdim. Bununla ilgili raporları ve taleplerimizi ilettim. Çiftçilerimizin çok zor bir dönemden geçtiğini, bırakın para kazanmayı zarar ederek üretmeye çalıştığımızı ilettim. Bu şekilde önümüzdeki yıllarda üretim yapamayacak hale geleceğimizi ve bir an önce bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledim.
 Verilen buğday, arpa, mısır ,soya, pamuk,ayçiçeği, vb ürünlerde desteklerin bir çoğunun stopaj ücretlerinin altında olduğunu ve bir çok ürün desteğinin 10 yıldır artmadığı kaydettik. Bunun yanı sıra enflasyonun altında ezildiğimizi ve çiftçimizin bu rakamlar ve düşük fiyatlar karşısında mücadele edemeyeceğini anlattık ve tarımda çalışan işçiler ile ilgili mutlaka tarımda çalışan işçiler yasası çıkartmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade ettim. İnşallah bu konularda yardımcı olacaklarını ifade ettiler ben iktidar ve muhalefet partileri milletvekilleri ve CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL’e misafir perverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi. 
Bu haber toplam 199 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2