:

:

:

Velilerin Dikkatine

Karne Notları Sevginizi Değiştirmesin
Tarih: 25 Ocak 2017 Çarşamba 10:46
Velilerin Dikkatine
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Uzman Klinik Psikolog Sibel Dağlıkan, çocukların karne notlarının, anne-babaların sevgisini azaltmaması ya da artırmaması gerektiğini söyledi. Medicalpark Tarsus Hastenesinde yapılan açıklama şöyle:

Karnelerini alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tatilin ilk birkaç gününü geride bırakırken, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Sibel Dağlıkan aileleri uyardı. Dağlıkan, karne notları nedeniyle anne-babalardaki çocuk sevgisinin azalmaması ya da artmaması gerektiğini belirtti.

 KARNE ZEKAYI GÖSTERMEZ

Karnelerin, öğrencilerin sadece yetkinliklerini ve ilgi alanlarında birer etken olduğunu belirten Uzm. Psikolog Sibel Dağlıkan, “Çocuklarınızın aldığı karneler onların ne kadar çok zeki ya da ne kadar az başarılı olduklarının göstergesi değildir.                                                                                              

Bir sonraki dönem için çalışma programı hazırlayabilmek adına nelerin daha çok üstüne düşülmesi gerektiğinin ipucudur” dedi.

 PAHALI HEDİYE ALMAYIN

Karneler üzerinden çocuklara çok pahalı hediyeler almaya gerek olmadığını kaydeden Dağlıkan, öte yandan ağır eleştirilerle cezalandırmanın da yanlı olduğunu vurguladı. Dağlıkan, “Bu ödül ve ceza mekanizmasında dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, anne-baba olarak ölçülü ve tutarlı davranabilmektir. Çocuğunuza olan yaklaşımınız, karnesine göre değişmemelidir” diye konuştu.

 ÖNCELİĞİNİZ ‘DEĞERLER’ OLSUN

Bu dönemde anne-babanın sözlerinin çok önemli olduğunu kaydeden Psikolog Sibel Dağlıkan şöyle devam etti: “ ‘Başarısızsın’, ‘Komşunun çocuğu kadar bile aklın yok’ gibi ithamlar, çocuğun orta eril dönemde özgüven problemleri ve sosyal fobi yaşamasına sebebiyet verebilir.

Eğitim seviyesi yüksek, kariyerli çocuklar yetiştirme çabası yerine, insanlığı, ahlaki ve etik değerleri yüksek çocuklar yetiştirme çabası içinde olmanız, gelecek neslin mutlu ve kaliteli bir hayat yaşayacağının garantisidir.”

 TATİL PROGRAMI ÖNERİSİ

Uzm. Psikolog Sibel Dağlıkan, sömestr tatilinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğiyle ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:

- İlk birkaç gün çocuk ödev ya da ders baskısından uzaklaştırılmalıdır. Sonraki günlerde sadece belirli saatler içinde varsa az başarılı olduğu derslerden bir programa hazırlanabilir.

- Bilgisayar, tablet ve telefon gibi teknolojik aletlerle oynamak için sınırlı saatler belirlenmelidir.

- Çocuklarınızın yeteneklerini keşfedin ve onları hobi kurslarına gönderin.

- Çocuklarda sorumluluk ve aile kavramlarının tam oturması adına evdeki küçük işlerin sorumluluğunu tamamen onlara bırakın.

(KAYNAK:Medicalpark Tarsus Hastanesi) 

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4