:

:

:

Uçan, “Özel Uçan Temel Lisesi Olarak 2015’ten İtibaren Eğitim-Öğretime Devam Etmekteyiz”

Tarsus Uçan Temel Lisesi Kurucusu Halit Uçan, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yeni binamızda yepyeni ufuklara yol almanın heyecanını taşıdıklarını belirtti.
Tarih: 4 Şubat 2019 Pazartesi 10:47
Uçan, “Özel Uçan Temel Lisesi Olarak 2015’ten İtibaren Eğitim-Öğretime Devam Etmekteyiz”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

 “Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre dershaneden dönüşen temel liseler özel okul olma yolunda fiziki alt yapılarını tamamlamaması durumunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonunda kapanacak olup fiziki alt yapılarını tamamlayanlar ise özel okul olarak eğitim vermeye devam edecektir” diye ifade eden Halit Uçan, konu ile ilgili olara açıklamasına şöyle devam etti:

“2015’te dershanelerin kapatılmasıyla başlayan süreç, yönetmeliklere karşı açılan davalarla karmaşık bir hal almıştı. Dershanelerden bazıları özel okula, bazıları özel öğretim kursuna, bazıları ise temel liseye dönüşmüştü. Dönüşüm okulu olarak açılan 1463 kurumdan 1221’i temel lise oldu. Biz de dönüşüm yapan okullardan biri olarak Özel Uçan Açı Dershanesi adıyla başladığımız bu sürece, Özel Uçan Temel Lisesi  olarak 2015’ten itibaren eğitim-öğretime devam etmekteyiz.

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre dershaneden dönüşen temel liseler özel okul olma yolunda fiziki alt yapılarını tamamlamaması durumunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonunda kapanacak olup fiziki alt yapılarını tamamlayanlar ise özel okul olarak eğitim vermeye devam edecektir.

Tarsus’umuzun güzide eğitim kurumlarından olan Özel Uçan Temel Lisesi dün olduğu gibi bugün de çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunmaya devam etmektedir. Üniversite sınavına yönelik çalışmalarda öncü olan kurumumuz, rehberlik servisinin yardımıyla öğrencilerimizin geleceğe yönelik meslek seçimlerinde onlara yol göstermektedir.

Bakanlığın basında yaptığı açıklamalardan da anlaşılacağı gibi özel öğretim kursları da kapatılacağından, öğrencilerin üniversite hazırlık ihtiyaçlarının giderilebileceği şekilde hizmet vereceğimiz eğitim programımızdan öğrencilerimizin yararlanması için Özel Uçan Temel Lisesi, yeni öğretim yılında da Özel Uçan Fen ve Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye devam edeceğiz.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında yeni binamızda yepyeni ufuklara yol almanın heyecanını taşımaktayız. Deneyimli ve uzman kadromuzla Özel Fen ve Anadolu Lisesi olarak Bağlar Mahallesi’nde şu an inşaatı devam eden binamızda Mart 2019 sonu itibariyle siz değerli velilerimize ve öğrencilerimize hizmet vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yeni dönem kayıtlarımıza gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı teşekkür eder, erken kayıt avantajlarımızdan faydalanmanız için sizleri okulumuzda ağırlamaktan onur duyarız”

Bu haber toplam 7441 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3