:

:

:

“Türk Mutfağı Hastası” Tarsus’ta Kutlanmaya Başlandı

“Türk Mutfağı Hastası” Tarsus’ta Kutlanmaya Başlandı
Tarih: 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:17
“Türk Mutfağı Hastası” Tarsus’ta Kutlanmaya Başlandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Türk Mutfağı Haftası 2022 yılından bu yana T.C Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak kutlanmaktadır. 
Bu sene 81 İl Coğrafi işaretli ürünlerle Türk Mutfağı kutlaması konsepti ile Mersin il Kültür Müdürlüğü ve Tarsus Yöresel Yemek Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Merkezi Derneği iş birliğinde Tarsus’ta çok özel bir etkinlik düzenlendi. 
Tarsus’a ait 9 adet Coğrafi İşaretli ürünün tanıtıldığı ve Yöresel Yemeklerin hazırlanıp misafirlere sunulduğu bu etkinlik Tarsus Belediyesi’nin Gastronomi Merkezinde gerçekleşti. Tarsus Yöresel Yemek Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Merkezi Derneği Başkanı Esin Erkoç’un Coğrafi İşaret sunumu ve 2018 den beri faaliyet gösteren Derneğin , o tarihten günümüze Tarsus Gastronomisi için yaptıklarını anlatan geniş içerikli bir sunumla devam etti. Sonrasında misafirler için Dernek üyeleri tarafından hazırlanan yemekler ( Analı- Kızlı, Yüzük Çorbası, Dövme Pilavı, Karakuş, Biberli, Ispanaklı üçgen börek, Peynirli Börek, Zeytinli Sıkma, Peynirli Sıkma , Sarımsaklı Köfte, Övelemeç, Mamül, Tarsus Kebabı, Tarsus Lahmacunu, Kokulu Çörek, Zeytin Salatası, Humus, Şalgam, Sini Köfte, Sarıulak Zeytinyağı) sunuldu. 
Bu haber toplam 154 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1