Muhtar Mehmet Kolkıran, "İnternet Kafe Sayesinde Gençlerimiz Ödevlerini Burada Araştırıyor"
Teknolojinin hızla ilerlemesi ve iletişimin artmasına köylerde ayak uydurmaya başladı.
Bunun bir örneği de Tarsus'a bağlı Topaklı köyünde yaşanıyor.
Yüz yirmi haneli köyde bir girişimci tarafından açılan internet kafe, köylülerin uğrak yerlerinden biri olurken, civar köyün gençleri de internet kafeye rağbet gösteriyorlar.
Topaklı Köyü muhtarı Mehmet Kolkıran, okula giden çocukların internetten ödevlerini araştırmaları için çocukların sık sık Tarsus'a gidip gelmesi ve bu işin bayağı masraflı olması sonuncu, neden köyümüzde bir internet kafe olmasın diyerek kolları sıvayıp işe başladıklarını söyleyerek, "Köy yerinde internet kafe mi olur?" diyen arkadaşlarına kulak asmadıklarının altını çizdi.
Yaklaşık bir yıldır internet kafenin köy halkına hizmet verdiğini belirten Muhtar Kolkıran, "Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık çocuklarımız ödevlerini internetten yapar hale geldi.
Haftanın üç günü Tarsus'a gidip internetten ödev yapardık. Bu da her aile için bir külfet.
Köyümüzde okuyan öğrencileri bu dertten kurtarmak için küçük çaplı bir internet evi açtık. Köyde bu iş olur mu diyorlardı ama kısa sürede civar köylerden gelenler oldu. Şimdi köylüde memnun bende memnunum. diye konuştu.