:

:

:

Tarsus’un Mükemmel Bir Tarım Havzası Var

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, kentin mükemmel bir tarım havzası olduğunu ve mutlaka iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti
Tarih: 5 Ekim 2008 Pazar 23:50
Tarsus’un Mükemmel Bir Tarım Havzası Var
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, kentin mükemmel bir tarım havzası olduğunu ve mutlaka iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Karagözlü, bu manada  uygulamalı bitki deneme-araştırma, tarıma kalifiye eleman yetiştirme, tarımda meslek edindirme merkezi kurmak istediklerini ifade ederek, Tarsus’un Alifakı köyünde daha önce mera olarak kullanılan, ancak yapılan itiraz sonucu mera alanından çıkarılan 1040 dekarlık hazine arazisinin böyle bir proje için çok uygun olduğunu söyledi.

Bu alanın hazırlamakta olduğumuz proje için tahsis edilmesi halinde buraya uygulamalı bitki deneme-araştırma, tarıma kalifiye eleman yetiştirme, tarımda meslek edindirme merkezi yapacağız. Ziraat Odası ile ortaklaşa yürüteceğimiz bu proje çerçevesinde deneme alanları olarak kullanacağımız bu arazide değişik tür meyve ve bitki denemeleri oluşturacağız.

Tarsus Tarım havzasını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bunun için alt yapısını oluşturmalıyız. Sanayi ve Ticaret Bakanımız ile konuyla ilgili görüşmeler yaptık. Tarıma dayalı sanayinin teşvik edilmesini de istiyoruz.

Tarıma dayalı sanayiye teşvik verilmesi halinde ürün fazlalığında ürünler konserve, salamura ve salça fabrikalarında değerlendirilecek ve çiftçiler zarar etmeyecek, satamadığı ürünü tarlada bırakmayacak’’ dedi.


Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2