:

:

:

Tarsus'ta; Trafik Kazaları Araştırma ve Önleme Merkezi Kuruldu

Kısa adı TRAKEM olan ''Trafik Kazaları Araştırma ve Önleme Merkezi" Tarsus'ta kurularak, faaliyetlerine başladı.
Tarih: 11 Ekim 2016 Salı 10:18
Tarsus'ta; Trafik Kazaları Araştırma ve Önleme Merkezi Kuruldu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Emre Geçim'i ziyaret ederek TRAKEM hakında bilgi veren Başkan Tankut Ürün ve Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Yıldırım, Reşadiye Mahallesi 3002 sk 13/C adresinde çalışmalarına başladıklarını söylediler.

 

Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının önlenmesine yönelik çalışmalara Tarsus'tan büyük bir katkı olacağının altını çizen TRAKEM Başkanı Tankut Ürün, "'burdan hareketle yola çıkarak trafik kazalarının önlenmesi amacıyla her türlü bilgi, belge ve eğitimi ücretsiz olarak sürücülere vermeyi ilke edinmiş olup bu doğrultuda çalışmalara başladık" dedi.

 

Başkan Ürün, ziyareti sırasında TRAKEM hakkında şu bilgileri verdi:

 

"Bu merkez Tarsus öncelikli olmak üzere; Tarsus, Mersin, Adana, Hatay Osmaniye ve Gaziantep illerinde trafik kazalarının önlenmesine yönelik kurum, kuruluş ve bireylere; Güvenli Sürüş Eğitimi, kazadan kaçınma ve kaza önleme sürüş teknikleri eğitimi ve araçlarda %30a varan yakıt tasarrufu sağlayan sürüş teknikleri eğitimlerini ücretsiz olarak verecektir.

 

Türkiye'de her yıl binlerce trafik kazaları meydana gelmektedir, bu kazalar sonucunda binlerce insanımız hayatını kaybetmekte ve binlerce insanımız da sakat kalmaktadır.

 

Ülkemiz bu haliyle dünya ülkeleri arasında en çok trafik kazası meydana gelen ülkeler listesine girmektedir.

 

Ayrıca ülkemizdeki bu yüksek trafik kazaları sigorta şirketlerinin ödedikleri yüklü tazminatlardan dolayı sigorta pirimlerinin aşırı derecede yüksek olmasına yol açmakta, araç sahipleri araçlarını sigorta ettirebilmek için çok yüksek meblalarda trafik sigortası bedelleri ödemek zorunda kalmaktadır.

 

Özellikle son birkaç yıl içersindeki trafik sigortaları bedellerindeki aşırı artış bunun en iyi örneğidir.

 

Bu yüzden yapılması gereken en hızlı bir şekilde trafik kazalarının önlenmesi insanlarımızın hem canlarını hem mallarını korumak için bilinçli araç kullanımı ile ilgili eğitimlerin verilmesi gerekmektedir.

 

Kısa adı TRAKEM olan ''TRAFİK KAZALARI ARAŞTIRMA VE ÖNLEME MERKEZİ ''burdan hareketle yola çıkarak trafik kazalarının önlenmesi amacıyla her türlü bilgi, belge ve eğitimi ücretsiz olarak sürücülere vermeyi ilke edinmiş olup bu doğrultuda çalışmalara başlamıştır.

 

1980li yıllarda Avrupa'da sürücüler için zorunlu olan ; kaza önleme sürüş teknikleri eğitimi ve güvenli sürüş eğitimi ülkemizde hala uygulanmamaktadır.Bu yüzden sürücülerimiz tamamen eksik bir eğitimden yollara çıkmakta ve hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atmaktadır.

 

Bu söylediklerimizin delili ise , resmi kayıtlarda ; Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarında kazalardaki sürücü kusurlarının %90ın üzerinde olmasıdır.Yani bu da şu anlama gelmektedir, trafikte araç kullanan her 100 sürücüden 90 tanesi aslında araç kullanmayı bilmemektedir.Avrupa'da bu oran ortalama %20 lerdedir.

 

Sayın Sürücüler ve Sürücü Adayları; belirttiğimiz eğitimleri ücretsiz olarak almak için lütfen bize ulaşın

 

Bizim Sloganımız ; ''TRAFİKTE EĞİTİM ALIN HAYATTA KALIN ''

Bu haber toplam 830 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2