:

:

:

Tarsus’ta Muz Yetiştirilmeye Başlandı

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, “Ticari Ürün Yetiştirmek İsteyenler İçin Muz, İlk Sırada Yer Alabilir
Tarih: 14 Aralık 2015 Pazartesi 09:54
Tarsus’ta Muz Yetiştirilmeye Başlandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus'ta ticari ürün üretimine alternatif olarak muz yetiştirilmeye başlandı.

 

      Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Kütüklü mahallesinde girişimci bir üreticinin 20 dekar üzerine kapalı serada ektiği muz ağaçları kaliteli verim vererek, 200 ton rekolte elde ettiğini söyledi.

 

      -MUZ, TİCARİ ÜRÜN ALTERNATİFİ OLMAYA ADAY-

 

      Mersin'in Anamur İlçesinde muz ekim alanlarının azalması ile birlikte Tarsus'taki alternatif ticari üretime geçmek isteyen çiftçilere muz yetiştiriciliği konusunda çağrıda bulunan Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, '1 Milyon 86 bin dekan tarım arazisi bulunan şehrimizde 77 ticari ürün yetiştiyor. Bunun yanısıra üreticilerimizi bizler alternatif ürün üretimi hakkında bizler gerekli desteği ve yönlendirmeyi yapıyoruz. Buna en güzel örneklerden olan muz yetiştiriciliği oldu."dedi.

 

-MUZ ÜRETİCİYE BEKLEDİĞİ DEĞERİ VERİYOR-

 

            Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, bölgemizin ekolojik yapısı sebebiyle muz yetiştiriciliğine son derece uygun olduğunun altını çizerek, 'Kütük Mahallesinde girişimci bir çiftçimiz 20 dekar üzerine ektiği muz ağaçlarından 200 ton rekolte elde etti. Bu da son derece başarı bir üretim oldu. Tüm bunların yanında muz ticari ürün üretim konusunda üreticiye beklediği değeri daima verebilir." diye konuştu.

 

Erdoğan, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ile birlikte Kütüklü Mahallesindeki muz üreticisinin seralarını ziyaret ederek, hasadında başarılar dilediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 10956 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2