:

:

:

Tarsus'ta Mihmandarlık Kursu

Mihmandarlık Kursu Bugün Başlıyor
Tarih: 26 Temmuz 2009 Pazar 23:50
Tarsus'ta Mihmandarlık Kursu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediyesi tarafından Mihmandarlık (Rehberlik) kursu açıldı.

Tarsus’ta bulunan tarihi değerleri daha iyi tanıtılması ve gelen turistlere kentin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacak kursa ilk olarak yaklaşık 60 kursiyer müracaat etti.

Güner Baykal Toplantı Salonunda düzenlenen kursun açılış töreninde konuşan Tarsus Eski Kültür Müdürü Hikmet Öz, Tarsus’un değerlerini tanıtılması açısından  mihmandarlık kursunun büyük önemi olduğunu belirterek, Tarsus hakkında tarihi bilgiler sundu.

Tarsus Belediyesi Turizm Geliştirme ve Esnaf Danışma Merkezi adına Unicorn Danışmanlık Ltd. Şti.’den Hakan Erkul ise yaptığı konuşmada kursun 15 gün süreceğini kursun Tarsus için katkı sağlayacağını söyledi.

Kursun yıllar önce açılması gerektiğini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un kalkınması için yerel yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Kursun Tarsus için çok faydalı olacağını belirten Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, turizm acısından da büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Gödekmerdan, “Bu toplantı Tarsus ve bizim için çok önemli, turizm için çok önemli. Tabii turizmde Tarsus olarak çok gerideyiz.

Çok değerimiz olmasına rağmen, turizmin birçok çeşidine sahip olmamıza rağmen turizmde istediğimiz yerin çok gerisindeyiz, ama bu yapılan çalışmalarla ben inanıyorum ki belli bir mesafe almamız mümkün olacaktır. Bu mihmandarlık kursu bizim için çok önemli.

Bu yıl başlatıp başarıyla sonuçlandırabilirsek bundan sonraki seneler içerisinde insanlarımıza ve gençlerimize iyi bir emsal teşkil edecek.

Bu kursa katılamayan esnafımızın da turizme karşı bir duyarlılık göstermesi lazım, turistle iyi iletişim kurması lazım. Konaklama probleminin ortadan kalkması lazım.

Bu kursun ilçemize halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bu konuda emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.        
İlk kurs  bugün başlayıp 8 Ağustos 2009 tarihinde sona erecek.

Bu haber toplam 1122 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2