:

:

:

Tarsus'ta Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanı Koçak, "Gıda Sanayi İhtisas Bölgesinin Kurulması İçin Onay Aldık"
Tarih: 2 Kasım 2016 Çarşamba 09:35
Tarsus'ta Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı Yapıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Gıda Sanayi İhtisas Bölgesinin kurulması için çok büyük mesafe katedildiğini ve ilgili bakanlıktan onayın alındığını söyledi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürlüğü, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından 2016 yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı'nın ikincisi yapıldı.

 

İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bitki koruma ürünlerinin kayıtlarının tutulması ve izlenmesi kapsamındaki uygulamaların sağlıklı olarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Tarsus'un Türkiye'nin en önemli tarım havzalarından birisi olduğunu belirten Hayri Erdoğan, Tarsus'ta bir milyon dekar alanın üzerinde bir alanda tarım yapıldığını ve Tarsus'un, Adana ve Mersin'in tarım ürünleri potansiyelinin yüzde 30'unu karşıladığını ifade etti.

 

Bitki koruma ürünlerinin reçetesiz satılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, “Tarsus'ta gerek tarımsal üretimde, gerek zirai ilaç kullanımı gerekse tarımsal üretimin sağlıklı işleyişi konusunda aksaklıkların yaşanmaması için hepimiz çok dikkatli davranmalıyız.” dedi.

 

TSO BAŞKANI KOÇAK, "GIDA SANAYİ İHTİSAS BÖLGESİNİN ONAYINI ALDIK"

 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, 137 yıllık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın tarihinde ilk kez bir ziraatçinin Başkan olduğunu belirterek, “Tarsus'umuzda 140 çeşit tarım ürününden sanayiye dayalı tesislerin kurulması gerektiğine inanıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ziraat Odası gibi çalışıyoruz. Tarsus'ta tarımın ve sanayinin gelişmesi için yoğun çaba içindeyiz” dedi.

 

Tarsus'a Gıda Sanayi İhtisas Bölgesi kurulması konusunda çok büyük mesafe katedildiğini vurgulayan Koçak, “Bunun Bakanlıktan olurunu aldık. Tarım ürünlerinin sanayide değerlendirilmesini sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde ÇED raporlarını alacağız. Bunun dışında Tarsus'a Tarım İhtisas Seracılık Bölgesi kurulması çalışmamız var.

 

Bununla ilgili çalışmalar geliştikçe duyurularını yaparak, talepleri alacağız. Ayrıca Mersin'e kurulacak olan Tarım Teknopark'ını lokasyon olarak Tarsus'a aldıracağız” diye konuştu.

 

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu ise konuşmasında, 1995 yılından bu yana zirai ilaç bayiliği ve çiftçilik yaptığını belirterek, “Biz hem çiftçilerimizin, hem de zirai ilaç bayilerimizin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz.

 

Bizden öncekilerden sorunları çözmeleri için yakınıyorduk, şimdi ise bizler bu sorunların çözülmesi için tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yaparak sorunların çözümü için çalışıyoruz. Çözüm yolları konusunda işbirliği çok önemlidir.

 

Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odası ile işbirliği halindeyiz. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak bayilerimizin sorunlarının çözümüne yönelik çok ciddi projeler geliştiriyoruz.

 

Bu projeleri mutlaka hayata geçireceğiz. Bakanlığın zirai ilaçta reçete zorunluluğunu getirmesi çok olumlu, ancak reçeteye yazacak gerektiği kadar ilaç yoktur. Bunun da çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” eklinde konuştu.

 

Toplantıda Mersin İl Tarım Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Tuncer Aydın konuya ilişkin bir sunum yaptı.

 

Toplantıya Tarsus'ta faaliyet gösteren zirai ilaç bayilerinin yanı sıra Çamlıyayla ilçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Yıldız katıldı.

Bu haber toplam 816 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2