:

:

:

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Bektaş Aslan’dan Açıklama

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, esnaf ve sanatkarlara, ellerinden gelen tüm çabayı göstererek hizmet ettiklerini söyledi.
Tarih: 7 Eylül 2018 Cuma 09:47
Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Bektaş Aslan’dan Açıklama
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

2018 yılının ilk 8 aylık döneminde 27 milyon TL işletme kredisi dağıttıklarını söyleyen Başkan Bektaş Aslan, Kooperatifin toplam plasman tutarının ise 52 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Göreve geldiği günden bu yana yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte, esnaflara cansuyu olacak şekilde kredi imkanları sunduklarını ve sunmaya da devam ettiklerini kaydeden Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Kooperatif olarak yönetim ve denetim kurulumuz, personelimizle birlikte Halkbank çalışanlarıyla uyum içinde, esnaflarımızın kredi taleplerini yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Kooperatif çalışmalarımıza destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Allah, Onlardan razı olsun” dedi.                   

Sağladıkları plasmanları, adaletli şekilde esnaflara sunduklarını belirten Başkan Bektaş Aslan, “Tarafsızlık ilkesini ön planda tutuyoruz. Bizim için en önemli olan esnaflarımızın, işlerini büyütmek, içinde bulunduğu zor durumdan çıkmak için talep ettiği kredileri; yasalarımıza uygun şekilde kendilerine sunmaktır. Bir esnafımızın kredi talebi için bizlere teslim ettiği dosyaları; namusumuzdur, şerefimizdir. Bunu çok önemsediğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yüzde 5 faiz oranıyla alınan kredilerin geri dönüşünün de çok olduğunu vurgulayan Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Alınan kredilerin geri dönüşü de çok çok önemli.

Bu şekilde yeni kredi talep eden esnaflarımızın taleplerini karşılıyoruz. Bu nedenle alınan kredilerin zamanında ödenmesi gerekiyor. Bu şekilde esnaflarımız %30 olan temerrüt faizine de düşmemiş olacaktır.

İşimizde kullanacak kredinin ödemesi daha kolay olacaktır. Fakat krediyi farklı amaçlarla kullanınca ödemelerde sıkıntılar yaşandığına şahit oluyoruz. Bazı esnaflar %30 temerrüt faizine tepki gösteriyor. Şunun bilinmesini isterim ki kanun yapıcı bizler değiliz. Bizler

sadece kanunları ve kuralları uygulamaya çalışıyoruz. Esnaflarımızı da sık sık bu konuya uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aslan, “Allah, devletimize zeval vermesin. Devletimizin, esnaflarımıza sundukları bu kredi imkanını en adaletli şekilde dağıtmaya ve geri dönüşünün sağlanmasına çaba sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Gümrük ve Ticaret Bakanımıza ve diğer büyüklerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu noktada tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum. Allah dirliğimizi, birliğimizi ve birlikteliğimizi bozmasın” dedi.

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2