:

:

:

Tarsus TSO'da Tarıma Dayalı Hibe Desteği Proğramları Anlatıldı

TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, 'Bölgemiz Ciddi Anlamda Bir Tarım Bölgesidir'
Tarih: 9 Kasım 2016 Çarşamba 09:54
Tarsus TSO'da Tarıma Dayalı Hibe Desteği Proğramları Anlatıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

11. Etap Tarıma Dayalı ekonomik  yatırımlara hibe desteği proğramları tanıtım toplantısı Tarsus  Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) salonunda yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürlüğü, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından düzenlenen tarıma dayalı hibe destek proğramları tanıtım toplantısına özellikle genç girişimci adayları yoğun ilgi gösterdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Tarsus'un Türkiye'nin en önemli tarım havzalarından birisi olduğuna dikkat çekerek, ilçede bir milyon dekar alanın üzerinde bir alanda tarım yapıldığını ve Tarsus'un bölge tarımı alanında Adana'nın yüzde 32'si ve Mersin'in tarım ürünleri potansiyelinin yüzde 28'ini karşıladığını belirterek, Bakanlığın hibe desteklerinden yararlanılması gerektiğini söyledi.   

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ise, Tarsus'ta tarımın ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için yoğun çaba içinde olduklarını belirterek, önümüzdeki günlerde Gıda Sanayi İhtisas Bölgesi ile Tarım İhtisas Seracılık Bölgesi kurulacağını vurguladı.

Başkan Ruhi Koçak, “Bölgemiz ciddi anlamda bir tarım bölgesidir. Çok büyük yatırımlara açık, turfanda üretiminin yoğun olarak yapıldığı bir bölge olup, çok ciddi bir potansiyele sahiptir. Bunu tarımda dayalı sanayi ile geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Verimli ve bereketli topraklar üzerinde kurulu bulunan Tarsus'ta tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi noktasında Bakanlığın tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verdiğine dikkat çeken Başkan Ruhi Koçak, “Tarsus'un ürettiği ürünlerin tarıma dayalı sanayide işlenerek markalarını yaratması gerekiyor. Biz Ticaret Borsası olarak Tarsus'umuzda halkın refah düzeyinin yükselmesi, yaşam kalitesinin artması konusunda var gücümüzle mücadele ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Mersin İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nde görevli  Özlem Yürekli Cengiz ve Serkan Bilgin ise yaptıkları sunumda, destek programın amacının küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi ile bu tesisler için kurulacak alternatif enerji santrallerine yüzde 50 hibe desteği verilmekte olduğunu dile getirdiler.Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer'in de katıldığı toplantıya yoğun ilgi gösterilirken, katılımcılar konuşmacılara çeşitli sorular yönelttiler. 

Bu haber toplam 719 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1