:

:

:

Tarsus Şelale Soroptimist'liler, Dostluk Günü Düzenledi

Tarsus'ta 2012 yılında kurulan Şelale Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dirik ve kulüp üyeleri tarafından 3 Ekim 2016 Dünya Soroptimistlik ve Dostluk Günü nedeniyle dostluk ve dayanışma toplantısı düzenlendi.
Tarih: 6 Ekim 2016 Perşembe 10:51
Tarsus Şelale Soroptimist'liler, Dostluk Günü Düzenledi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Tenis Kulübünde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Tarsus Şelale, Mersin ve Adana Soroptimist Kulüplerinin üyeleri bir araya gelerek yeni dönem faaliyetleri ve çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

3 Ekim 2016 Dünya Soroptimistlik ve Dostluk Günü nedeniyle düzenledikleri birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısında konuşan Şelale Soroptimist Kulübü başkanı Aydan Dirik İçel Soroptomist Kulübü'nün sponsorluğunda 2012 yılında kurulduklarını ifade ederek, kuruluşumuzdan bu yana gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerde Adana ve Mersin Soroptomist kulüplerinin desteklerini gördüklerini söyledi.

 Derneğimizin kurucu başkanı Nuray Okyay'ın da kulübümüze çok emekleri oldu, faaliyetlerimizde emeği geçen tüm duyarlı dostlarımıza teşekkür ederim, kulüp olarak bundan sonraki dönemlerde toplum yararına uzun yıllar boyunca hep birlikte hizmet vereceğiz, dedi.

Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü Derneğinin etkinliğine konuşmacı olarak katılan Adana Soroptimist Kulübü üyesi Sevil Koca ise yaptığı konuşmada; 2012-2014 yılları arasında Türkiye Soroptimist Federasyonu 2. Başkanlığını görevini,  2014-2016 yılları arasında Türkiye Soroptimist Federasyonunda da guvernör olarak görev yaptığını ifade ederek, hepimizin 3 Ekim Dünya Soroptimistlik ve Dostluk Günü kutlu olsun, dedi.

Koca konuşmasının devamında Soroptomist Kulüplerinin kuruluş ve çalışma ilkeleri hakkında bilgi vererek; hepimizin bildiği gibi sivil toplum örgütleri aynı amaç ve hedefleri düşünen insanların bir araya gelip bir kuruluş çatısında altında çalışma yürüttükleri ortamdır. Bu çalışmalar gönüllülük esasına göre yürütülen faaliyetler olarak kar amacı güdülmeden hedef kitleye ulaştırılmasıdır. Finansal kaynak ise üye aidatlarının geliri ile oluşturulur. Bu birlikteliklerde paylaşım vardır, bir üretim vardır, bir ortak sorunları çözme arayışı arzusu vardır, bir aidiyet duygusu vardır, bir paydaşlık vardır. Yani kısacası insanlar tek başlarına yapamayacakları şeyleri hep beraber yapmalarını sivil toplum örgütleri aracılığı ile hayata geçirir ifadelerine yer verdi.

Adana Soroptimist Kulübü üyesi Sevil Koca; Soroptimist Külüplerinin amaç ve ilkeleri hakkında katılımcılara bilgi sundu. 

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2