:

:

:

Tarsus HEM Kursiyeleri Eserlerini Görücüye Çıkardılar

Tuncay Yıldırır, “10 Bin 500 Vatandaşımız Faaliyetlerimizden Yararlanmıştır”
Tarih: 9 Haziran 2009 Salı 23:50
Tarsus HEM Kursiyeleri Eserlerini Görücüye Çıkardılar
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında üretimlerini gerçekleştirdikleri el emeği göz nuru eserlerini görücüye çıkarttılar.

HEM hizmet binasında yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. HEM’in Floklor ekibi gösterisi büyük alkış aldı.

Hem kursiyelerinden Dr. Kenan Uysal’ın teşekkür konuşmasından sonra söz alan Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Yıldırır, “2008-2009 eğitim ve öğretim yılında dolu dolu bir sezon yaşadık. Okuma yazma kurslarımız başta olmak üzere sosyal-kültürel ve meslek kurslarımızda yaklaşık 61 farklı dalda 387 kursumuzda 8 bin 274 kursiyerimz faaliyetlerimizden yararlanmışlardır.

Açık lise ve Açık ilköğretim okulunda yaklaşık 2 bin 300 öğrencimiz toplamda 10 bin 500 vatandaşımız faaliyetlerimizden yararlanmıştır.

Hızla gelişen ve değişen dünyamıza ayak uydurmak adına, sosyal entegrasyon ve ulusal bilincimizin de hızlı gelişebilmesi için her zaman, her yerde ve herkes için eğitim yapabilen Halk Eğitim Merkezimizin ilçemizin tüm mahallelerinde eğitim vermek için şubelere ihtiyacı bulunmaktadır. “dedi.

Ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı ise geçen 9 yıllık süre içinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün kendini fazlasıyla yenileyerek, büyüdüğünü, geçmişte 20 kurs sayısı oduğunu bugün 61 kurs sayısı ile yoluna devam ettiğini söyledi.

Son olarak söz alan Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Türkiyede bulunan bazı ilçelerinin nüfus sayısı aynı oranda Halk Eğitim Merkezinin hizmet verdiğini söyleyerek,el emeği göz nuru eserlerin sergilenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmalardan sonra Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde çeşitli dallarda kurs alan kursiyelere sertifikaları protokole mensup kişilerce verildi.

Sertifika töreninde sonra Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyelerin eserleri gezilerek görücüye çıkarıldı.

Sergi törenine Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan , İliçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Garnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, şube müdürlerinin yanısıra çeşitli dairelerin müdürleri ve kursiyeler ile vatandaşlar katıldı.


Bu haber toplam 996 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2