:

:

:

Tarsus Ayşe Betül Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’nin Temel Atma Töreni Yapıldı

Bizler bu dünyaya yeryüzünü ifsat etmeye değil imar etmeye geldik
Tarih: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 09:32
Tarsus Ayşe Betül Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’nin Temel Atma Töreni Yapıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Kırklarsırtı mahallesi Aydoğanlar Camii bahçesinde düzenlenen törene Tarsus Müftüsü Ali Can, Akparti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akparti İlçe Başkanı Hasan Podak, Tarsus Sosyal Hizmet merkezi müdürü Hüseyin Çelik, Tarsus İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Sarman, Müftülük personeli ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende açış konuşması yapan Tarsus Müftüsü Ali Can; “Bu Kur’an kursumuzun ve Gençlim merkezimizin yapılmasına öncülük eden hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bizler bu dünyaya yeryüzünü ifsat etmeye değil imar etmeye geldik. Yüzyıllar boyunca bu topraklarda sayısız medeniyetler, devletler hüküm sürdü. Binalar, mekânlar yıkılır, yenileri yapılır. Önemli olan insanımızın kalbini imar etmektir. Bugün burada sadece bu binanın temelini atmıyoruz. Aynı zamanda sevginin, şefkatin, kardeşliğin ve yardımlaşmanın da temelini atıyoruz” dedi.
Temeli atılan Ayşe Betül Kur’an Kursu binası hakkında bilgi veren Tarsus Müftüsü Ali Can, 500 metrekare alana kurulan Kur’an kursunun bodrum + zemin katı hariç 5 katlı inşa edileceği, 2 sınıflı 4-6 Yaş Kur’an kursu, 2 sınıflı yetişkin Kur’an kursu, 80 yatak kapasiteli kız hafızlık sınıflarının olacağı ve Gençlik Merkezi ile çok amaçlı bir salondan müteşekkil olacağını kaydetti.
Ayşe Betül 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Müftümüz Ali Can, Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezinin Tarsus’a hayırlı olması dileklerinde bulunarak sözlerini tamamladı.
Akparti Mersin Milletvekili Hacı Özkan yaptığı konuşmada; “Kur’an Kursları sadece Kur’an eğitimini değil, dünyevi eğitimleri de mutlak suretle çocuklarımıza vermeleri gerekiyor. Hafızlık çok kıymetli bir kazanımdır. Onunda ayrıca yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması gerekiyor. O nedenle son zamanlarda 4-6 Yaş Kur’an kurslarına verilen ağırlık gelecekte bu ülkenin sağlam karakterli, ahlakı düzgün, vatanını milletini seven, bayrağını seven ve bu uğurda canlarını verecek nesillerin yetişmesine sebep olacaktır.” dedi.
Konuşmasının devamında Milletvekili Hacı Özkan şu ifadelere yer verdi; “Bu Kur’an kursumuzun ve Gençlik merkezimizin yapılmasına öncülük eden başta Tarsus Müftümüz Ali Can beyefendiye ve hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Tarsus’a manevi anlamda çok emeği geçen emekli İmam-Hatip Abdurrezzak Öz’ün duaları eşliğinde Tarsus Müftümüz Ali Can ve protokol üyeleri butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi. 
Bu haber toplam 398 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3