:

:

:

Tarihi Kentler Birliğinden, Tarsus Belediyesine Ödül

Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB),Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2007 yılı sonuçları belli oldu.
Tarih: 3 Temmuz 2008 Perşembe 23:50
Tarihi Kentler Birliğinden, Tarsus Belediyesine Ödül
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB),Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2007 yılı sonuçları belli oldu.

Yarışmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ‘Kültür Yolu Projesi’ ile proje alanında ödüle layık görülürken,  Tarsus Belediyesi - Kubat Paşa Medresesi Röleve, Restitüsyon, Restorasyon Projesi ile ödül aldı.

Yarışmaya “Proje” alanında 9, “Uygulama” alanındaysa 19 belediye katıldı. Uzun süren inceleme, değerlendirme ve raporlama çalışmalarının ardından, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu üyeleri her iki alanda yarışmaya katılan kentlerin çalışmalarını ayrı ayrı yeniden inceledi.

2007 yılı için Proje ve Uygulama alanında 4’er belediyenin ödül almasına karar verildi. Metin Sözen ödülüyle birlikte toplam 9 belediye ödüle layık görüldü. Yarışmasının ödülleri, 5 Ağustos tarihinde Emirgan Şerifler Yalısı’nda yapılacak sergi ve ödül töreniyle sahiplerine verilecek.

Yarışma sonuçlarına göre, Proje Ödülleri; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi - Kültür Yolu Projesi, Tarsus Belediyesi - Kubat Paşa Medresesi Röleve, Restitüsyon, Restorasyon Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi - Eyüp Bahariye Mevlevihanesi Restitüsyon, Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Amasra Belediyesi - Cenova Şatosu ve Cenova Armaları Müzesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi - Merinos Atatürk Kültür Merkezi Projelerine verildi.


Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Ahmet AK
00:00
4 Temmuz 2008 Cuma
Gerçek hizmetlerin ödülü böylesi kurumlardan alınır. Filanca derginin, feşmekan derneğinden şaibeli bir şekilde alınan şeye ödül denilmez, ve bunu bir övünç kaynağı olarak göstermek suretiyle de halkın önüne çıkılmaz. Enaniyet duygusu, birilerinde olduğu gibi bizim ne gözümüzü ve ne de yüreğimizi elhamdulillah karartmamıştır. Görülmesi gereken doğruyuda, yanlışıda çok şükür görüyoruz. Alınması gereken doğru adreslerden, yerlerden ödül alın, biz de burada olduğu gibi tebrik edelim vesselam!..
88.255.28.35
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1