:

:

:

Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulu, ‘Bir Düşün Sen’ Türkiye Sergisi ve Ödül Törenine Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlenen “Bir Düşün Sen” Milli Ulaşım Teknolojileri Tasarım Yarışması Türkiye Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.
Tarih: 23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:32
Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulu, ‘Bir Düşün Sen’  Türkiye Sergisi ve Ödül Törenine Katıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden seçici kurulun düzenlediği çalışma sonucu Tarsus Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Havana Tarsuslu, 8/A Sınıfı öğrencisi Bircan Çalışkan’ın hazırlamış olduğu “Ergonomik Otobüs” isimli “Milli Kara Toplu Taşıma Aracı” tasarımı ile Türkiye çapında dereceye girerek Ankara’da düzenlenen Türkiye Sergisi ve Ödül Törenine katıldı.

Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katıldığı törende dereceye giren tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarışma ile öğrencilerin günlük hayatta karşılaştıkları teknoloji ve tasarım problemlerinin çözümüne ilişkin sorumluluk duygusu kazanmalarını, fikir üretmelerini, özgür ve yenilikçi düşünme becerileri kazanmalarını istediklerini dile getirdi.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı Bilimi, araştırmayı, gelişmeyi, üretmeyi, inovasyonu teşvik eden bu yarışmaların çocuklarımızın hayallerindeki projeleri hayata geçirmesine fırsat sunduğunu belirten“Gelişen dünya da genç öğrencilerin ortaya koyduğu fikirler bu hedefe büyük katkılar sağlayacaktır. Bu noktada gençlerimizin önünü açmak, onların fikirlerinin ortaya ürün olarak çıkarmak için fırsat yaratmak hepimizin ortak görev ve sorumluluğu. Gençlerimizi fikirlerini hayata geçirmelerinde kucaklamaya devam etmeliyiz. Umuyoruz ki, yetiştirdiğimiz, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin içinden Aziz Sancar gibi başarılı çalışmalara imza atacaktır. Bu projede emeği olan Kıymetli hocamız Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Havana Tarsuslu ve öğrencimiz 8/A Sınıfı Öğrencisi Bircan Çalışkan’ı bu başarısı sebebiyle kutluyorum.”    

Bu haber toplam 1824 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2