:

:

:

Seçer, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na Katıldı

“Değişime, Yeniliğe ve Bunun Sağlayacağı Sinerjiye İnanan Bir Yöneticiyim”
Tarih: 22 Kasım 2019 Cuma 11:32
Seçer, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na Katıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Vatandaşların beklentilerini karşılayabilmek için çok çalışırken, bir taraftan da akılcı olmak gerektiğine vurgu yapan Seçer, “Biz sadece bölgemizde, ülkemizde değil, dünyada huzur, barış, adaletli paylaşım, hukuk olsun, insanlar hakkını arayabilsin,  mutlu bir yaşam olsun, savaş olmasın, barış olsun istiyoruz. Her canlı yaşama hakkına sahiptir, bu uygulanabilsin. Bu beklentileri karşılamamız için çok çalışmamız gerektiği gibi, akılcı da olmamız gerekiyor. Çalışkanlık güzeldir ama siz bunu akılla taçlandıramıyorsanız hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Vatandaşların beklentilerini karşılayabilmek için çok çalışırken, bir taraftan da akılcı olmak gerektiğine vurgu yapan Seçer, “Biz sadece bölgemizde, ülkemizde değil, dünyada huzur, barış, adaletli paylaşım, hukuk olsun, insanlar hakkını arayabilsin,  mutlu bir yaşam olsun, savaş olmasın, barış olsun istiyoruz” dedi. Kendisinin değişime, yeniliğe ve bunun sağlayacağı enerjiye inandığını vurgulayan Başkan Seçer, Mersin’in sorunlarını çözecek her türlü güve sahip bir kent olduğunu ifade etti.

“Değişime, yeniliğe ve bunun sağlayacağı sinerjiye inanan bir yöneticiyim”

Başkan Seçer, Mersin Kent Konseyi Başkanlığı’na yeni seçilen Faik Burak Gazi’ye başarılar dileyerek, konuşmasına başladı. Yenilenmenin güzelliğinden söz eden Seçer,“Yeni bir süreç, yeni bir oluşum. Her zaman yenilenmekte fayda vardır. Ben değişime, yeniliğe ve bunun sağlayacağı sinerjiye inanan bir yöneticiyim. Bundan önceki dönemde de çok değerli çalışmalar oldu. Geçtiğimiz dönem Kent Konseyi Başkanımız’a ve nezdinde tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Kısa bir süre de olsa, 7 ay beraber çalışma imkanımız oldu. Daha sonra, mevzuat gereği, genel kurul kararı alındı. Sürecin içerisinde olarak, daha katılımcı, daha temsiliyeti yüksek, daha etkin görev yapabilecek bir oluşumu sağlama adına, naçizane katkılarımız oldu. Buna özen gösterdik. Mersin'in sosyolojisine, Mersin’in özelliklerine, dinamiklerine uygun bir yapı oluşsun diye arzu ettik” dedi.

“Birçok farklı yapıda insanların bir arada olduğu bir kentte yaşıyoruz”

Mersin’in çok farklı kültürleri bir arada bulunduran bir kent olduğundan bahseden Başkan Seçer, “Mersin ilginç bir şehir. Homojen bir şehir değil. Her anlamda çok renkli bir şehir. Ekonomik anlamda, sektörler anlamında çok renkli. Biz de bir moda söylem vardır. ‘Mersin’in bir kimliği yok. Tarım kenti mi, turizm kenti mi?’ Mersin’in çok kimliği var. Yani bu niye rahatsız eder? Bırakın tarım olsun, lojistik olsun, sanayi olsun, her şey olsun. Mersin’in bir kimliği var. Hepimiz burada yurttaşlar olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ama çok farklı etnik yapıdan bu kimlik altında bir millet olma bilinci ile yaşayan bir topluluk var. Farklı, rengarenk etnik yapılar, inanç grupları ülkemizin farklı bölgelerinden şu ya da bu gaye ile buraya gelmiş. Kimisi güvenlik kaygısıyla, kimisi ekonomik kaygıyla, kimisi çocuklarına daha iyi bir yaşam sağlama umuduyla bu bölgeye gelmiş. Kuzey’den, Doğu’dan, Batı’dan, Orta Anadolu’dan birçok farklı yapıda insanların bir arada olduğu bir kentte yaşıyoruz” diye konuştu.

“Şehri yönetirken her alanda kapsayıcı ve kucaklayıcı olmak durumundayım”

Mersin’in parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin temsilci çıkardığı ender şehirlerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Seçer, “Tüm temsiliyetler burada var. Şimdi böyle bir yapı içerisindeki şehri yönetirken her alanda kapsayıcı ve kucaklayıcı olmak durumundayım. Bu gereklilik değil zorunluluk. Eğer burada huzuru tesis edeceksek, sosyal beraberliği, aidiyet bilincini bu kente verecek başta ben, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu çerçevede hareket etmek zorundayım. Uygulamalarım, söylemlerim, alacağım kararlar bu çerçevede olmak zorunda. İşte bu zorunluluktan kaynaklı bir karardır. Kent Konseyi’nin temsiliyetinin geniş bir satıhta olması. Mümkünse herkesi temsil edebilecek bir yapıda olması talebimiz, herhalde son derece doğaldır” diye konuştu.

“Mersin, sorunları çözecek her türlü güce sahip bir kent”

Mersin gibi bir kenti yönetmenin hem zor hem de kolay birçok yönü olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Başkan Seçer, “Mersin’i yönetmek son derece zor bir iş. Ama son derece de kolay bir iş. Bir tarafta zorluk, bir tarafta kolaylık. Tabii ki hareket eden bir kent. Birçok potansiyel içeren bir kent. Yaşayanların beklentisinin yüksek olduğu bir kent. Hareketli olduğu için sürekli sorun olabilecek bir kent. Gelişim beklendiği için sürekli sorun çıkabilecek bir kent. Ama bunun yanında da bu sorunları çözecek her türlü güce sahip bir kent. Ekonomik kaynağı son derece iyi, insan kaynağı son derece iyi, tarihi, kültürel birikimi son derece iyi. İnşallah sağlayabilirsek de marka kent olma yolunda büyük umutlar vadeden bir kent. Dolayısıyla bu açıdan da zorlanabileceğimizi düşünmüyorum ve işimi de keyifle, severek yapıyorum” ifadelerini kullandı.

“Çalışkanlık güzeldir ama siz bunu akılla taçlandıramıyorsanız, hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur”

Vatandaşların beklentilerini karşılayabilmek için çok çalışırken, bir taraftan da akılcı olmak gerektiğine vurgu yapan Seçer, şöyle devam etti:

“Yorgun musunuz deseniz, hiç yorgun değilim. Ama yoğun musun deseniz, çok yoğunuz. Ama çok keyif alıyoruz. Mutlaka hemşehrilerimizi seviyoruz, mutlaka ülkemizi seviyoruz ama biz insanlığı seviyoruz. Biz sadece bölgemizde değil, sadece ülkemizde değil, dünyada huzur olsun, barış olsun, adaletli paylaşım olsun, hukuk olsun, insanlar hakkını arayabilsin,  mutlu bir yaşam olsun, savaş olmasın, barış olsun istiyoruz. Her canlı yaşama hakkına sahiptir, bu uygulanabilsin. Biz bunları arzu ediyoruz ve bu yolda da elimizden geleni değil, gereğini yapacağız. Dönem o dönem. Bu dönemde sıradan bir yerel seçim, sıradan bir belediye başkanı adayları, sıradan bir belediye başkanı olarak seçilmediğimizin farkındayız. Siyasal, sosyal, ekonomik, her anlamda olağanüstü koşulların yaşandığı bir ülkede belediye başkanı olduk. Bu da doğal olarak bizden beklentileri üst seviyede tutuyor ve toplum da haklı. Bu beklentileri karşılamamız için çok çalışmamız gerektiği gibi, akılcı da olmamız gerekiyor. Çalışkanlık güzeldir ama siz bunu akılla taçlandıramıyorsanız, hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Çalışkan olalım ama akıllı olalım. Ne yaptığımızı, nerede, nasıl, neye dokunacağımızı bilelim. Aşamayacağımız engel yoktur.”

Batuhan, bir gününü Başkan Seçer ile geçirdi

Toplantıda ayrıca İzmir Amerikan Koleji’nde 1. sınıf öğrencisi olan Batuhan Hıdıroğlu da yer aldı. Tarsuslu olan Batuhan, ara tatil dolayısıyla memleketine geldi ve ‘Mesleki Gölge Projesi’ ödevi kapsamında bir gününü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile geçirdi.

Batuhan, Başkan Seçer ile beraber katıldığı toplantılara, gittiği programlara eşlik etti. Seçer’in çalışmalarını nasıl sürdürdüğünü gözlemledi.

Başkan Seçer ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na da katılan Batuhan söz alarak, “Bizim okulumuzda da buradaki kent konseyi gibi bir grubumuz var. Çevremizdeki, okulumuzdaki sorunlara eğiliyoruz. Gözümüzü kapatmıyoruz. Bugün Başkanımız’ın yanındayım, onun ne yaptığını izliyorum. Onun ayak izlerini takip ediyorum. Benim gibi belediye başkanı olmak isteyen arkadaşlarım için bugünle ilgili okulda görsellerle büyük bir sunum yapacağım” dedi. 

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1