:

:

:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarsus Devlet Hastanesi İnşaatını Gezdi

“ Tarsus Devlet Hastanesi Tamamlandığında Önemli Bir Boşluğu Dolduracağı Kanaatindeyim”
Tarih: 25 Şubat 2019 Pazartesi 11:04
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarsus Devlet Hastanesi İnşaatını Gezdi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapımı devam eden ‘600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesinin yapımına dair ödenek sorunu bulunmadığını söyledi.

Tarsus inşaatı devam eden 600 yataklı devlet hastanesinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hastane inşaatını gezerek, inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı.

Koca’nın, ziyaretine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, AK Parti Mersin  Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve diğer yetkililer eşlik etti.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, genel bütçe yatırımları kapsamında inşaatı devam eden hastane 6 bloktan oluşacağını ifade eden Bakan Fahrettin Koca, “Hastanede içinde ayrı tuvalet ve banyosu bulunan tek kişilik oda sayısı 8, 2 yataklı oda sayısı 96, toplamda 104 hasta oda sayısı olacak, 12 ameliyathanesi ile hizmet verecek. 
Diyaliz yatak sayısı 16, genel yoğun bakım yatak sayısı 43, koroner yoğun bakım yatak sayısı 9, yenidoğan yoğun bakım sayısı 16, kuvöz sayısı 33, acil yatak sayısı 51 olarak planlandı. Araçlarıyla gelecek hastaların, ziyaretçilerin otopark sıkıntısı yaşamaması için ayrı bir alan oluşturuldu. Açık otopark kapasitesi 707, kapalı otopark araç kapasitesi 37 olacak”dedi.

-İNŞAATIN %35’i TAMAMLANDI-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Tarsus'ta devam eden ve geçmişte birtakım sorunlar nedeniyle gecikilen ve şu dönemde fazlasıyla önemsediğimiz bir devlet hastanenin inşaatının devam ettiğini hatırlattı.

Koca, “Bu inşaat 2018 yılı nisan ayından itibaren teslim alınıp başlanan ve şu an yüzde 35 oranında bir seviyeye gelmiş olan inşaatımız. İnşaat hızla devam ediyor. Müteahhitle görüştük. Ödenek sorunu olmadığını, gelecek yılın aralık ayında teslim edilmesi gereken inşaatın daha erken bitirilmesiyle ilgili de talimatı verdim. Tarsus'ta yapılacak inşaatın toplam yatak kapasitesi 600, toplam kapalı alanı 90 bin metrekare ve 71 bin metrekarelik bir arsa üzerine inşaat devam ediyor, bittiğinde önemli bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyim."

Bu haber toplam 7596 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1