:

:

:

“Özgecan Gibi Ölebilirdim”

Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken’in eski eşi yaşadıklarını ilk kez anlattı: "Boşanmak istedim, kurtulamadım."
Tarih: 12 Kasım 2015 Perşembe 08:40
“Özgecan Gibi Ölebilirdim”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

 Neslihan, Suphi Altındöken’in eşiydi. İsmi Özgecan Aslan cinayetinin yer aldığı haberlerde sıkça geçti. O hiç konuşmadı ancak önemli bir mücadele verdi.

 

-ŞİDDET GÖRDÜM-

 

Toplumun cani kabul ettiği, kendisinin de şiddetine maruz kaldığı Altındöken’den tüm tehditlere rağmen korkmadan, yılmadan boşandı. Neslihan, bu olayın ardından yaşadıklarını anlattı.

 

“Hayatım travmaya uğradı. Çok korktum.        

 

Ne yapacağımı bilemiyordum. Ben de şiddet görmüştüm. Boşanmak istedim, kurtulamadım. Özgecan olayından sonra 1 saniye bile tereddüt etmedim boşanmak için. Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu ile iletişime geçtim. Komisyon başkanı avukat Ebru Çatıkkaş hep yanımdaydı. Hiç konuşmadım, sadece boşanmak istedim. Çocuğum hâlâ bilmiyor babasının nerede, ne yapıyor olduğunu. Çünkü o henüz 6 yaşında.” Neslihan’ın avukatı Ebru Çatıkkaş zanlıdan ‘yaratık’ diye bahsediyor

 

Neslihan ise şahıs için kullanacak sıfat dahi bulamıyor. Neslihan geçtiğimiz duruşma zanlı aleyhine tanıklık yapıp, en yüksek ceza almasını diledi. Soyadını değiştimek için gerekli mercilere başvurdu, mücadele yürütmeye devam ediyor. Çocuğunun soyadının değiştirmek için de bu hafta dava açacak. Neslihan isminin bu şahısla, Özgecan dosyası ile anılmasından son derece rahatsız ve artık kendine bir hayat istiyor. Kadın cinayetlerine ilişkin söylediği tek şey ise “Ben de ölebilirdim. Ama malesef ölmediğime sevinemedim. Özgecan ve her gün 5 kadın bu şekilde ölüyor.”

 

-YARATIK İSTEMEDİ-

 

Ebru Çatık ise anlaşmalı boşanma olmadığı için çok zorlandıklarını belirterek sürece ilişkin şöyle konuşuyor, “Boşanma anlaşmalı olmadı. Çünkü yaratık boşanma istemedi. Sebebi de ayrılırsa Neslihan başkasıyla evlenirmiş. Hayatını bu kadar mahvettikten sonra yaşamını nikahla ipotek altına almaya çalıştı. Hâlâ çocukla görüşmek istiyor. Ancak boşanma başarıyla sonuçlandı. Çocukla görüşmesi kısıtlandı. En önemlisi bu bizim için."

 

 

Bu haber toplam 961 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1