:

:

:

Ömer Kurnaz Açıklanan Enflasyon Rakamları Gerçekçi Değil

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreter ve Tarsus Şube Başkanı, ekim ayı enflasyon rakamları hakkında açıklamalarda bulundu.
Tarih: 6 Kasım 2021 Cumartesi 12:02
Ömer Kurnaz Açıklanan Enflasyon  Rakamları Gerçekçi Değil
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreter ve Tarsus Şube Başkanı, ekim ayı enflasyon rakamları hakkında açıklamalarda bulundu. 
Ömer Kurnaz ekim ayı için açıklanan aylık %2,39 ve yıllık %19,89 enflasyon rakamlarının güven vermediğini belirtti. Kurnaz yapmış olduğu açıklamada şöyle devam etti; “TÜİK, açıklamış olduğu ekim ayı enflasyon oranlarıyla ihtiyaç duyulan güveni yine sağlayamadı. Sağlanamayan bu güven ortamı, başta emekliler olmak üzere toplumun her kesiminin üzerine büyük bir yük olarak yüklenmektedir. Ortaya çıkan bu durumla birlikte düşürülen faizler ve dövizin sert tepkisi başta mutfak olmak üzere, ulaşım, sağlık, giyim, ısınma kalemlerinde de ciddi artışların yaşanmasına yol açmaktadır.
Son günlerde elektrik, doğalgaz ve yakıtlara gelen zamlardan sonra, enflasyon oranlarının önümüzdeki aylarda artışına devam edeceği açıkça görülebilmektedir. Kış aylarının çetin geçeceği bu dönemde, emeklilerimiz için çeşitli adımların atılması kaçınılmaz olmuştur. 
Türkiye Emekliler Derneği olarak, yüzdeli artışlar nedeniyle enflasyona yenik düşen emekli maaşlarının, daha adil bir düzeye getirilmesi amacıyla; 
• SEYYANEN zamların yapılmasını,
• Yakacak yardımlarının yapılması,
• Emekli gıda destek paketinin hayata geçirilmesi,
gibi çeşitli destek uygulamalarının emeklilerimiz için hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.
 
Bu haber toplam 466 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1