:

:

:

Mersin Kent Merkezindeki İbadethanelerin Temizliği İçin Ekip Kurdu

Mersin’deki ibadethanelerin temizliği için ekipler kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi camilerde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Tarih: 21 Eylül 2015 Pazartesi 09:05
Mersin Kent Merkezindeki İbadethanelerin Temizliği İçin Ekip Kurdu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından kurulan temizlik ekiplerinin il genelindeki camilerde yaptıkları temizlik çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Vakumlu süpürge, vakumlu halı yıkama makinesi, gül suyu makinesi ve diğer temizlik makinelerinden oluşan ‘İbadethane Temizleme Araçları’ ile şu ana kadar Mezitli Hal Camii, Mezitli Merkez Ulu Camii, Çetinkaya Camii ve Ulu Cami’de çalışmalarını tamamlayan ekipler, il genelindeki ana camilerde ayda bir olmak üzere rutin olarak temizlik çalışmalarına devam edecek.



 



Temizlik ekipleri, il merkezinde rutin olarak sürdürülen temizlik çalışmalarına Kurban Bayramı öncesi ağırlık verdiklerini belirterek, günde iki cami temizlediklerini ancak hedeflerinin bayramdan sonra yeni makineleri ve çoğalan ekipleri ile beraber günde 8 cami temizliği yapmak olduğunu ifade etti.



 



CEM EVLERİ VE KİLİSELER DE PERİYODİK OLARAK TEMİZLENECEK



 



Yapılan temizlik çalışmalarının sadece camilerle sınırlı kalmayacağını belirten temizlik ekipleri, il merkezindeki cem evi ve kiliselerde de temizlik çalışması yapacaklarını, bayram sonrasında hazırlanacak programa göre çalışmalarına cem evleri ve kiliseleri de ekleyerek, vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirdikleri her yerde temizlik çalışmalarının periyodik olarak devam edeceğini ifade etti.



 



Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ibadethanelerde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek, böyle bir uygulamanın ilk kez gerçekleştiğini, temiz ve gül kokan camilerde ibadetlerini huzur içinde yerine getirdiklerini belirtti.



 



Bu haber toplam 41347 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2