:

:

:

Kalaycı, 4 Okulu Ziyaret Etti

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Ömer Cırık İlk/Ortaokulu, Çamalan Şehit Burhan Yıldırım İlk/Ortaokulu, Ümmügülsüm Cırık İlkokulu, Zekeriya Çayan İlk/Ortaokulu’na ziyaretlerde bulundu.
Tarih: 9 Kasım 2017 Perşembe 10:44
Kalaycı, 4 Okulu Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Okul idarecileri ve öğretmenleri ile toplantılar gerçekleştiren İlçe Milli Eğitimi Mehmet Kalaycı okullarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ömer Cırık İlkOrtaokulu’nda yaptığı toplantıda eğitimin önemine değinen Kalaycı “Bir insanın hayatta başarıyı yakalayabilmesi ve kendini geliştirebilmesi eğitim ile mümkündür. Bu eğitim okullarda yapılabileceği gibi kişi okul dışında da eğitim alarak kendini geliştirebilir. Eğitimli insanlar toplum içinde hemen fark edilir ve bu kişilerin hem topluma hem de kendilerine faydası eğitimsiz insanlardan daha büyüktür. Vatandaşları iyi eğitim almış toplumlar her zaman dünya devletleri içinde söz sahibi olan ileri medeniyetteki toplumlardır. Kişi daha doğruyu ve yanlışı eğitim sayesinde öğrenir bu sayede eksiklerini düzelterek daha başarılı olma yolunda ilerler. Eğitime her toplumda büyük önem verilmelidir. Gelecek, çocuklarına iyi eğitim veren toplumların olacaktır. Çocuklar yarının büyükleri olduğundan onların doğru şekilde eğitilmesi için uğraşılmalı ve böylece aydınlık yarınlara kavuşulmalıdır.” dedi

Çamalan Şehit Burhan Yıldırım İlk/Ortaokul yaptığı toplantıda 10 Kasım’da yapılacak etkinliklerden bilgiler alan  Kalaycı “Milletinin gücünü ve desteğini alarak ülkemizi karanlık günlerden çıkaran, topyekun bir mücadelenin kahramanı olan Gazi Mustafa Kemal'i bugün saygıyla, rahmetle anıyoruz. Bize bıraktığı başta cumhuriyet olmak üzere her değere sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz. Göstermiş olduğu hedefe varabilmek için mücadele etmek demektir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti gösterilen hedeflere yılmadan, yorulmadan gidebilecek güçtedir. Gazi Mustafa Kemal bu milletin gönlünde yer edinmiş bir devlet adamıdır. Yaptıklarıyla, bıraktığı eserleriyle de asla unutulmayacaktır.” dedi

Ümmügülsüm Cırık İlkokulu’nda yaptığı toplantıda Kızılay Haftasının önemine değinen Kalaycı, afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak adına Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olan Kızılay’ın önemini anlattı. Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay’ının, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik alanlarında faaliyet sunduğunu belirtti.

Zekeriya Çayan İlk/Ortaokulu’nda yaptığı toplantıda Kalaycı, İlkokullarda yapılabilecek bilimsel projelerden ve öneminden bahseden Kalaycı,  Tarsus’ta ilki yapılacak olan Orman Okulu’ndan ve yapılması planlanan faaliyetlerden de söz ederek gönüllü öğretmenlere seminer verilerek yetiştirileceğini söyledi.   

Toplantıların ardından Kalaycı, ziyaret ettiği okulların öğretmenleri ve öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirerek iyi dilek ve temennilerle ziyaretlerini sonlandırdı.

(KAYNAK:Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

Bu haber toplam 9395 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1