:

:

:

“İyilik Ekseninde Aile” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Tarsus Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “İyilik Ekseninde Aile” konulu seminer gerçekleştirildi.
Tarih: 11 Haziran 2019 Salı 17:40
“İyilik Ekseninde Aile” Konulu Seminer Gerçekleştirildi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinatörü Emine Can’ın koordine ettiği seminere Müftü Vekilimiz Ali Can ve ADRB üyesi Cengiz Saydam konuşmacı olarak katıldılar.

Tarsus Mithatpaşa caminde gerçekleştirilen ve  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminere ADRB üyesi Cengiz Saydam; aile kurumu, eş seçimi, anne-baba ve çocuk sevgisi konusunda Hz. Peygamber örnekliğinde Nebevi yöntemlere dikkat çekerek aile kurumunun iyilik ekseni etrafında şekillenmesi gerektiğini vurguladı.

“İyilik Ekseninde Aile” konulu Seminerin konuşmacı konuğu İlçe Müftü Vekili Ali Can; “toplumun temelini oluşturan ailenin önemine vurgu yaparak aile içindeki problemlere ve çözüm önerilerine değindi. Ali Can ayrıca iyilik konusunun ilk önce ailede ele alınması ve daha sonra tüm topluma yayılması üzerinde durulması gerektiğini dile getirdi.

Müftü Vekili Ali Can; İyilik, yaratanın hatırına bütün mahlukata merhametle yaklaşmaktır. Kendisi için istediğini herkes için istemektir. Havaya, suya, toprağa, çevreye karşı sorumlu davranmayı insan olmanın gereği kabul etmektir. Başkasını sevindirdiğinde sevinmektir. Kardeşinin bir ihtiyacına ve sıkıntısına derman olduğunda huzur bulmaktır. Dolayısıyla iyilik, İslam'ın en köklü ve kapsamlı kavramlarında karşılığını bulur. Bu manada iyilik ihsandır, lütuftur, maruftur." dedi

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2