:

:

:

İnsan Hakları Kurulu Toplantısının 63.sü Yapıldı

Berdan Fabrikası Önümüzdeki Eylül Ayı İçinde Tam Kapasite İle Çalışacak
Tarih: 31 Mayıs 2009 Pazar 23:50
İnsan Hakları Kurulu Toplantısının 63.sü Yapıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Berdan Fabrikasının içinde bulunduğumuz ay içinde faaliyete geçeceğini ve Eylül ayı içerisinde tam kapasiteli ile hizmetine devam edeceğini söyledi.

Tarsus’ta her ay toplanan İnsan Hakları Kurul toplantısı 63. toplantısını gerçekleştirdi.

Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda önemli konular görüşüldü.

Gödekmerdan, Tarsus’ta uzun yıllardır tekstil alanında üretimde olan Berdan fabrikasının kısa bir süre önce faaliyetini durdurğunu ve yaklaşık 800 çalışanının işsiz kaldığını hatırlatarak; “Tarsus’un en büyük sorunu şu anda işsizlik ve bizim elimizden çok birşey gelmiyor. Bu istiham sorunu çözmek gerekiyor.

Bu anlamda biz Berdan Fabrikası Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Banka ile anlaşmaya vardıklarını öğrendik. Bu ay içinde işçilerin bir bölümü yeniden çalışmaya başlacak. Büyük ihtimalle Eylül ayı içinde de geri kalan işçilerin alımı gerçekleşerek Berdan fabrikası tam kapasite ile çalışmalarını sürdürecek”diye konuştu.

Toplantıda ayrıca şehrimizde bulunan sürücü kurslarının pist alanlarının denetlenmesi ile ilgili komisyon oluşturulmasına karar verilirken, diğerkonularda görüşüldü.

Toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ve İnsan Hakları Kurul üyeleri katıldılar.


Bu haber toplam 2264 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2