:

:

:

İDMANYURDU YİNE YAPTI YAPACAĞINI

ÖNE GEÇTİĞİ MAÇTA SAVUNMA HATASI İLE ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMAYAN TEMSİLCİMİZ SAHASINDA ALTIN DEĞERİNDE PUANLAR BIRAKMAYA DEVAM ETTİ
Tarih: 19 Aralık 2017 Salı 10:03
İDMANYURDU YİNE YAPTI YAPACAĞINI
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Sezonun son iki maçında iyi bir performans ortaya koyan ve farklı galibiyetler alan Tarsus İdmanyurdu, sahasında oynayacağı maça mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Tribünlerin büyük oranda dolu olduğu, saha ve hava şartlarının uygun olduğu karşılaşmada takımımız adına galibiyet için tüm şartlar oluşmuştu.

Mücadele karşılıklı ataklarla başladı. Sultanbeyli takımı orta alanda temsilcimize rahat topla oynama imkanı vermemek adına baskı kurunca takımımız maçın başından sonuna kadar etkili bir şekilde rakip kaleye gitmekte büyük sorun yaşadı.

ALPER YİNE YAZDI

Bu sezonun bekleneni veremeyen isimlerinden olan Alper Yener son haftalarda yakaladığı yüksek form grafiği ile dikkat çekmeye devam ediyor. Sultanbeyli ağlarını da attığı şık golle havalandıran yetenekli oyuncu, bunun dışında yakaladığı birkaç fırsatı da değerlendiremedi.

ERKEN GOL OYUNU SOĞUTTU

Tarsus İdmanyurdu ilk on beş dakika içerisinde golü bulunca oyunda vites düşürdü. Rakibin orta alandaki baskısı da buna eklenince ilk yarıda gol dışında ciddi pozisyon bulma konusunda sıkıntı yaşantı. Ferhat’ın fazla ileri uçta kalması ve Yasin ve Muhammet ikilisinin baskı karşısında beklenen pas trafiğini ayarlayamaması nedeni ile çok fazla top kaybı yapan sarı – lacivertliler, savunmada sağlam durarak rakip atakları engellemeyi başardılar.

TEK GOLÜN YETMEYECEĞİ BELLİYDİ

Tarsus İdmanyurdu ikinci yarıya sakatlanan Serkanın yerine Apturrahmanı alarak başladı. Daha sonra kafasından darbe alan Sefa’da yerini Fırat’a bıraktı ve böylece temsilcimiz ilk iki değişiklik hakkını mecburiyetten kullanmış oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında kontrol rakip Sultanbeyliye geçti ve temsilcimiz alanını kalabalık tutarak rakibi savundu. Ancak tribünün büyük bir kısmı maçın böyle bitmeyeceğini biliyordu. Nitekim maçın sonunda stoper Onur Şirinin büyük hatası ile eski oyuncumuz Hakan Akman kaleci ile karşı karşıya kalıp golü attı. Böylece bu sezon birçok kez olduğu gibi yine golü atıp üstüne yatamamış olduk.

 İÇ SAHA KAYIPLARI VE SON DAKİKA GOLLERİ LİDERLİKTEN ETTİ

Tarsus İdmanyurdu bu sezon şampiyonluğa oynuyor ama iç sahada cömertçe puanları dağıtmaya devam ediyor. Sahasında bu sezon 4 beraberlik bir mağlubiyet alarak altın değerinde puanlar kaybeden temsilcimiz bu sayede ligi istediği yerin çok altında bir yerde bitirmek zorunda kaldı. Şampiyonluğa oynayan bir takımın kendi sahasında oynadığı 9 maçın 5 tanesinde puan kaybetmesi büyük bir avantaj kaybı olarak görülmekte.

DÖRDÜNCÜ KEZ SON DAKİKA GOLÜ

Tarsus İdmanyurdu bu sezon üçüncü kez son dakika golü ile puan kaybetti. Temsilcimiz daha önce Kocaelispor, Düzyurtspor, Karacabey Birlikspor maçlarında son dakika golleri ile puan kaybetmişti. Sultanbeyli Belediyespor karşısında yine son dakikalarda kalesinde golü gören sarı – lacivertliler bu son dakika golleri ile sezonun ilk yarısında 9. Puanını kaybetmiş oldu. Son dakika gollerini kalemizde görmesek şuan liderlik koltuğunda oturuyor olacaktık.

TARAFTAR GÖREVİNİ YAPTI AMA

Tarsus İdmanyurdu Taraftarlarının bu sezon en fazla ilgi gösterdikleri maçlardan birisi Sultanbeyli Belediyespor mücadelesi oldu. Tarsus İdmanyurdu Taraftarları tribünleri tamamen doldururken, sadece B Kapalı Tribününde küçük boşluklar göze çarptı. Maç boyu Korsanlar Grubu önderliğinde takımına büyük destek veren Tarsus İdmanyurdu Taraftarları son dakikalarda gelen gol ile yıkıldı. Ancak maç sonrası takımı tribüne çağırıp desteğin sonuca göre değil sonuna kadar olduğunu gösterdi.

SEZONUN İLK YARISI SONA ERDİ

Tarsus İdmanyurdu sezonun ilk yarısını sahasında Sultanbeyli Beraberliği ile tamamlamış oldu. Sezonun ikinci yarısı ise 21. Ocak Pazar günü start alacak. Tarsus İdmanyurdu’lu oyuncular ise 1 haftalık dinlenmenin ardından sezonun ikinci yarısı için çalışmalara başlayacak. Temsilcimiz 1 Ocak tarihinde başlayacak transfer döneminde ise gidecek ve gelecek oyuncuların olacağı hareketli bir ara transfer dönemi geçirecek.

Bu haber toplam 7660 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2