:

:

:

Gazeteci Emre Geçim’in, Bu Haftaki Konuğu Cumhurittifakı Adayı Mahmut Tat Oldu

Gazeteci Emre Geçim’in, Bu Haftaki Konuğu Cumhurittifakı Adayı Mahmut Tat Oldu
Tarih: 22 Mart 2024 Cuma 09:49
Gazeteci Emre Geçim’in, Bu Haftaki Konuğu  Cumhurittifakı Adayı Mahmut Tat Oldu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Emre Geçim’in bu haftaki konuğu Cumhurittifakı Tarsus Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat oldu.
Tarsus’un tarihi yerlerinden olan Kırkkaşık Bedestenin’de yapılan proğramda Tarsus’un tarihi ve turizm adına yapılacak projelerden bahseden  Cumhurittifakı Tarsus Belediye Başkan  Adayı Mahmut Tat şunları söyledi;
“Tarsus çok eski bir şehir bu cografyada yüz yıllardır değişik medeniyetler yaşadı. Ve Tarsus bu coğrafyanın başkentiydi. 
Tarihin bize bıraktığı muazzam eserler var.
Tarsus hem Hristiyan alemi için hem İslam alemi için önemli bir kent Türkiye’de tek peygamber kabri  bereket Peygamberi olarakta bilinen Danyal Aleyselam kabri Tarsus’un bağrında bulunmaktadır. Eshab-ı Keyhf’imiz var, Şehir merkezinde Bilal-i Habeş makamı var, Ulu Camimiz, Kırkkarşık bedestenimiz bir çok tarihi eserlerimiz var. 
Hristiyan elmi için önemli bir yere sahip olan Saint Paul kuyusu, Roma yolu saymakla bitiremediğimiz sayısız tarihi eserlere sahip olan bir şehiriz. Bizim en büyük projelerimiz arasında yer alan Belediye olarak kuracağımız şirketler ile gerek Türkiye’deki gerekse yurt dışındaki seyahat acenteleri ile görüşmeler yapacağız. 
Tarsus’un tanıtımı ile ilgili büyük bir gayret içerisinde olacağız. Sadece Tarsus’un  tanıtımı ile Turist buraya gelmez altyapısını da oluşturcağız.
Tarihi Tarsus Sokaları’ndaki evleri çok acil bir şekilde kamulaştırmalarını yaparak bakanlıkla ve Anıtlar kurulu ile görüşerek bu evlerin restoresini yapacagız. 
Orada butik otellerimizi şehir otellerimizi yaparak gelen turistlerimizi burada modern bir şekilde konaklaması sağlayacağız. Gastranomi evlerimizi yaparak Tarsus’a özgü lezzetleri gelen yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunacağız. Gelen turistlerimizi en azında bir gece konaklamaları için muazzam bir çaba sarf edeceğiz. Medeniyetlere yüzyıllardır ev sahipliği yapmış güzel şehrimiz Tarsus’u tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya tanıtacağız.”dedi.
 
Bu haber toplam 171 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2