:

:

:

Esnaf Günü Kurtarma Mücadelesi Veriyor

Başkan Mahmut Şahin, “Esnaf Aldığı Krediyi İşine Yatırım Olarak Kullanamıyor”
Tarih: 10 Ocak 2018 Çarşamba 11:18
Esnaf Günü Kurtarma Mücadelesi Veriyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Adana Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TESKOMB Merkez Birliği Delegesi Başkan Mahmut Şahin, günümüz ekonomik koşulları altında esnafların günü kurtarma mücadelesi verdiğini söyledi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Emre Geçim’in, makamında ziyaret ettiği Başkan Mahmut Şahin, bu yıl içerisinde kredi kullanan ortak sayısının 843’e ulaştığını ve yine yıl içerisinde verilen kredi tutarının ise 50 Milyon 868 Bin TL olduğunu kaydetti.

On üç yıldır esnafa toplamda 226 Milyon 145 TL olarak açıklayan Başkan Mahmut Şahin, “2005 yılından bu yana kredi kullanan toplam ortak sayısının 6 Bin 416 kişi. Sıfır faizli kredi kullandırım da ise 5 Milyon 086 Bin TL ve sıfır faizli kredi kullanan kişi sayısının ise 185 kişi” dedi.

-ESNAF GÜNÜ KURTARMA MÜCADELESİ VERİYOR-

Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Adana Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TESKOMB Merkez Birliği Delegesi Başkan Mahmut Şahin, ekonomik koşulların her geçen daha kötüye gittiğini ziyaret sırasında dile getirdi.

Esnafın günü kurtarma mücadelesi ile boğuştuğunu ifade eden Başkan Mahmut Şahin, “Kooperatifimizde koşulları uyan esnaflarımız aldığı krediyi maalesef işine yatırım olarak kullanamıyor. Borçlarını ve diğer ödemelerini aldığı kredi ile kapatmaya çalışıyor.

Aynı zamanda bölgemizde çiftçilik yapan üretici emeğinin karşılığını alamadığı için bu da bizlere yansıyor ve ekonomi istenilen düzeye bir türlü gelemiyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2