:

:

:

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Projelerini Anlattı

"Çukurova Bölgesel Havalimanı Tüm Bölgenin İhtiyacı, İhalesi de Yeniden Gerçekleştirilecek"
Tarih: 20 Ekim 2015 Salı 09:15
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Projelerini Anlattı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve  AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, hazırladıkları yeni projelerle Mersin’in kapısının kilidini açacaklarını vurgulayarak, " Mersin'in güçlenmesini, istihdam ordusuna dönüşmesini istiyorsak, işsizliğin ortadan kaldırılmasını istiyorsak, gelin hep birlikte beraber olalım, hepimiz 'Mersinliyiz' diyelim” dedi.

 

Akdeniz İhracatçı Birliklerinde (AKİB) "Mersin'de yeni dönem, yeni heyecan" sloganıyla düzenlenen ve AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ile milletvekili adaylarının ve çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda, Elvan, kentte hayata geçirmeyi planladıkları projeleri tanıttı.

 

Konuşmasında, Mersin'i kalkındırmak için harekete geçtiklerini ifade eden Elvan, devam eden projeleri gözden geçirdiklerini, tespit edilen sıkıntılarla ilgili de program hazırladıklarını söyledi.

 

"MERSİN'İ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN BURADAYIM"

 

Bölgenin bir evladı olarak Mersin’e hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunun altını çizen Elvan, "Bizim işimiz aş, iş, hizmet etmek. Mersin’i ayağa kaldırmak, Mersin’i şahlandırmak için buradayım.  Devam eden projeleri gözden geçirdik ve kentin sıkıntılarını tespit ederek, yapılması gerekenlerle ilgili bir program hazırladık. İnşallah 1 Kasım sonrası bu projelerimizi teker teker hayata geçireceğiz. Biz Mersin’de tüm kesimlerle bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Neden bir olacağız? Güçlü bir Mersin, güçlü bir Türkiye için. Biz bir olduğumuzda, beraber olduğumuzda, iri ve diri olduğumuzda, karşımızda hiçbir güç duramaz. O nedenle birlikteliğimiz son derece önemli. Mersin’in bir istihdam bölgesine dönüşmesini istiyorsak, işsizliğin olmadığı bir kent olmasını istiyorsak, gelin hep birlikte çalışalım" diye konuştu.

 

"HEDEFE BİRLİKTE YÜRÜYELİM, BİRLİKTE ODAKLANALIM"

 

’Ben, sen değil, sadece Mersin var, Türkiye var’ bilinci ile hareket ettik" ifadelerini kullanan Elvan, "Yapmakta olduğumuz ve yapacağımız yatırımlarla insanımızı insanlarımızla buluşturacağız, gönülleri gönüllerle buluşturacağız, kalpleri kalplerle buluşturacağız. Bu yatırımlarımız Mersin için olacak. O nedenle buradan tüm sivil toplum kuruluşlarına, tüm siyasi partilere şunu söylüyorum; Mersin’in kalkınması için bu hedefe birlikte yürüyelim, birlikte odaklanalım. Biz birlikten yanayız, beraberlikten yanayız, kardeşlikten yanayız. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe yapamayacağımız bir şey yok. O nedenle tüm kesimlerin bu projelere sahip çıkmasını istiyorum. Bu projelerin her biri teker teker harekete geçirilecek. Kimsenin en ufak bir tereddüdü olmasın. Bizim buraya geliş amacımız bu. İnşallah bunları hep birlikte gerçekleştireceğiz, Mersin için yeni iş, yeni aş, yeni rızık yolları temin edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

"MERSİN SAĞLIK MERKEZİ OLACAK"

 

Mersin’in oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Elvan, "Denizi ile ticareti ile turizmi ile tarımı ile bir bütün olarak çok büyük avantajlara sahip bir il Mersin. Mersin’e çok büyük sağlık merkezleri kazandıracağız. Yurt dışından, Avrupa’dan çok sayıda insan, sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye gelecek. Bunların biletlerini alacağız, masraflarının bir miktarını biz karşılayacağız ve o hastaları Mersin’e çekeceğiz. Mersin inşallah yeni bir sağlık merkezi haline gelecek. Bir çok ülkede sosyal güvenlik sistemi çökmüş durumda ama Türkiye’de bir çok hükümetin açıkladığı ancak bir türlü hayata geçiremediği, sadece AK Parti iktidarlarına nasip olan Sosyal Güvenlik Reformu’nu hayata geçirdik. Türkiye’de gerçekten sorunsuz işleyen bir sağlık alt yapısı oluşturduk. İşte o nedenle yurt dışından çok sayıda turisti sağlık amacı ile Mersin’e çekerek istihdama katkı sağlayacağız. Artık Mersin’in kapısının kilidini açıyoruz. Mersin’e mal akacak, insan akacak. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

 

"İLÇELERİMİZİN SULAMA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

 

Projelerin hepsinin birer birer hayata geçirileceği sözünü veren Elvan, şunları söyledi:  "Kenti ilçelere ve komşu illere bağlayacak yeni yollar yapıyoruz. Bir yandan Akdeniz Sahil Yolu'nu tamamlıyoruz. Böylelikle Mersin-Antalya arasındaki 8 saatlik mesafe 5 saate düşecek. Çukurova Bölgesel Havalimanı tüm bölgenin ihtiyacı, ihalesi de yeniden gerçekleştirilecek. Mersin önemli bir konumda. 2018 yılında bu kenti hızlı trenle buluşturacağız. Mersin'in lojistik merkez olması için çalışmalarımız olacak. Yenice'deki lojistik merkez 2016'da tamamlanacak. Mersin, aynı zamanda sağlık tesisleriyle de donatılacak. Bin 250 yataklı şehir hastanesi tamamlanacak, Tarsus ve Mezitli ilçelerinde yeni hastaneler yapılacak. İlçelerimizin sulama sorununu çözeceğiz. Kentin kültür ve turizm potansiyelini canlandıracağız."

 

YOLLARA 2 MİLYAR 174 MİLYON YATIRIM YAPILIYOR

 

Lütfi Elvan’ın yeni dönemde Mersin için açıkladığı projelerden bazıları ise şöyle; “Bölünmüş yolların yapımına devam ediliyor. Adana-Mersin Karayolu bütünüyle 3 şerit oluyor. Tarsus-OSB otoyol bağlantısı yapılıyor. Silifke-Mut bölünmüş yolu yapılıyor. Mut çevreyolu hayata geçiriliyor. Sertavul geçidine tünel inşa ediliyor. Liman ve hal kavşakları ihaleye çıkıyor. Tarsus-Çamlıyayla yolu yapılıyor. Tarsus turizm yolu tamamlanıyor. Aydıncık-Gülnar yolu yapılıyor. Gülnar-Silifke yolu yapılıyor. Silifke-Kırobası-Karaman yolu yapılıyor. Mut-Ermenek yolu tamamlanıyor. Mersin-Arslanköy yolu yapılıyor. Tarsus-Tuzla yolu yapımına başlanıyor. Gülnar-Mut yolu yapımına başlanıyor. Gülnar-Ermenek yolu yapımına başlanıyor. Anamur-Ermenek yolu yapımına başlanıyor. Erdemli-Kırobası-Karamana yolu yapılıyor. Erdemli-Ayrancı yolu yapılıyor. Mersin-Antalya bölünmüş yolu bitiriliyor. Çeşmeli-Taşucu otoyolu yapılıyor. Çeşmelei-Erdemli-Silifke-Taşucu otoyoluna 2016 yılında başlanıyor.

 

HAVAALANI YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR

 

Uluslararası Çukurova Hava Limanı’nın ihalesi yeniden gerçekleştirilecek, 7 bin kişiye istihdam sağlanacak. 2018 yılında Mersin hızlı trenle buluşacak, Mersin-Adana arası 24 dakikaya inecek. Yük ve yolcu taşımacılığı daha güvenlik ve hızlı olacak. Bu proje için 6 milyar 417 milyon lira harcanacak.

 

Akdeniz’in en büyük konteynır limanı Mersin’e yapılacak. Yenice’de yapımı süren lojistik merkez 2016 yılında tamamlanacak. Mersin, sağlık tesisleri ile donatılacak. Bin 250 yataklı şehir hastanesi tamamlanacak, Tarsus ve Mezitli’ye yeni hastaneler yapılacak. Barajlarla sulama sorunu çözülecek, kentin kültür ve turizm potansiyeli canlandırılacak.

 

ÇİFTÇİYE DESTEKLER ARTTIRILIYOR

 

Çiftçiye son 13 yılda 846 milyon TL nakit hibe destek verildiğini hatırlatan Elvan, “Tarıma verilen destekler ile üretimde rekor artış sağladık. Tarımsal kredi kullanımını artırarak ürünleri dünya pazarına sunduk. Destek ödemeleri ile hayvancılıkta büyümeyi yakaladık. Bu dönemde Mersin’de toplam 226 milyon TL hayvancılık desteği verdik. Mera ıslahıyla hayvancılıkta verimi yükselttik. Muz, limon, üzüm ve çilek kaliteli bir marka olarak Mersin’den dünyaya açılıyor. Genç çiftçilere 30 bin TL nakit karşılıksız destek veriliyor. Gübre ve yemde KDV sıfırlanıyor. Seralarını yenileyeceklere faizsiz kredi sağlanıyor. Seralarda elektriği ucuza vereceğiz. Seralarda kullanılacak elektrik fiyatı yerine sulama suyu fiyatı uygulanacak” dedi.

 

SULAMA SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

 

Mersin ve ilçelerindeki sulama sorununu tamamen çözeceklerinin altını çizen Elvan, “Mut Barajı ve sulaması, Dereyurt Barajı ve sulaması, Kayraktepe Barajı ve sulaması, Tarsus Pamuklu Barajı ve sulaması, Aksıfat Barajı, Sorgun Barajı, Gülnar Sipahili Barajı ve sulaması, Aydıncık Barajı ve sulaması, Anamur Anıtlı sulaması Anamur Uçarı Barajı ve sulaması, Anamur ve Bozyaı kapalı devre sulaması, Bozyazı Gözce Göleti ve sulaması, Gülnar Taşoluk Göleti ve sulaması, Gülnar Çukurasma Göleti ve sulaması, Gülnar Üçoluk Barajı ve sulaması, Mut Bozdoğan Göleti ve sulaması, Mut Kadıkızı Göleti ve sulaması, Karaevli Barajı ve sulaması, Silifke İmambekirli Göleti ve sulaması, Erdemli Avgadı Aydınlı Göleti ve sulaması, Erdemli Kargıcak Göleti ve sulaması, Erdemli Üçtepe Göleti ve sulaması ve Erdemli Mühlü Göleti ve sulaması projeleriyle Mersin’de toprak bereketini arttırdık” dedi.

 

Elvan, konuşmasının ardından eşi Zeliha Elvan, AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ve milletvekili adaylarıyla birlikte partilileri selamladı.

 

Bu haber toplam 9044 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1