:

:

:

Erpolat, '7'den 77'ye Cami ve Gençlik Buluşmamız Cumartesi Olacak'

Buharalı Abdullah Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Erpolat, her Cumartesi Günleri "Sabah Namazında 7'den 77'ye Cami ve Gençlik Buluşması" adı altında cami cemaatiyle buluştuklarını belirtti.
Tarih: 25 Aralık 2015 Cuma 08:51
 Erpolat, '7'den 77'ye Cami ve Gençlik Buluşmamız Cumartesi Olacak'
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

 

Erpolat, yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İleri Başkanlığının 2014 Yılında "Cami ve Gençlik" konulu tema ile Camilerde Gençlik buluşmalarını başlatmıştır.

Bizde Buharalı Abdullah Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu bu çağrıya uyarak, İlçe Müftülüğümüzün önderliğinde Geçlik Komisyonu kurduk ve bu çağrıya cevap verdik.

Derneğimiz, Gençlik Komisyonumuz ve Tarsus İlçe Vaizlerimiz, Buharalı Abdullah Efendi Camii İmam Hatibimiz Dinçer Yılmaz ve Müezzin imiz Cafer Gök Hoca Efendilerimiz ile birlikte bu Cumartesi ve her Cumartesi Günleri "Sabah Namazında 7'den 77'ye Cami ve Gençlik Buluşması" adı altında cami cemaatimizle buluşuyoruz.

Bu hafta altıncısını düzenleyeceğimiz buluşmamızda 7'den 77'ye tüm Müslümanları Cumartesi günü Sabah namazında Buharalı Abdullah Efendi Camisine çocuklarımız ve torunlarımız ile birlikte bekliyoruz.

Bu Cumartesi günü Sabah namazından önce Tarsus İlçe Vaizimiz Ali Kılınç Hocamız "İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'e Vefa" Konulu Sohbet yapacaktır, namazın ardından gönül soframızda Simit ve Çay ikramımız var. "  

Başkan Erpolat,"Camiler; İbadet etme, Allah'ı anma, eğitim-öğretim, birlik ve dirlik, huzur ve sükun mekanlarıdır. Bu itibarla dinimiz; camilere büyük önem vermiştir.

Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibidirler Camiler, insanların birbirini sevmelerine de vesile olur Camilerin ortak kalbimiz olduğunu, oralarda hayat varsa, bizlerde de hayat olacağını bilelim Bu sebeple camilerle aramızdaki bağları sıcak tutalım Çocuklarımızı ve torunlarımızı da camilere alıştıralım Onların temiz kalplerine, din, iman, vatan, bayrak, millet sevgisini yerleştirelim Müminlerden uzak kalan camiler, matem havasına bürünürler Onları mahzun bırakmayalım.

Bu vesile ile yarın Sabah Namazında Buluşmak ümidi ile Selam, Sevgi ve Saygılarımı sunarım."

 

 

 

Bu haber toplam 8389 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1