:

:

:

Engelliler Haftası Kutlandı

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası sebebiyle Tarsus’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Tarih: 13 Mayıs 2019 Pazartesi 10:29
Engelliler Haftası Kutlandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus’ta faaliyet gösteren Özel Rehabilitasyon Merkezleri ile çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, aileleri ve protokol üyeleri, Yarenlik alanı girişinde bir araya gelerek, Cumhuriyet alanına kadar yürüdüler.

Tarsus Kent Konseyi Engelliler Komisyonu üyeleri, Atatürk Anıtına çelenk sunarken, katılımcılar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudular.

-ENGELLİ BİREYİN EN ÖNEMLİ SORUNU ERİŞEBİLMEK-

Tarsus Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Arslan, Türkiye de olduğu gibi şehrimizde de bir engelli bireylerin erişebilmek ile ilgili sıkıntıları olduğunu söyledi.

Engelli bireyin yataktan sokağa değin yaşamın her alanında problemler ile karşı karşıya kaldığının altını çizen Arslan, engelli bireyin iş ve sosyal hayat içerisinde gerçek manada olmadığına belirtti.

Tarsus’ta bulunan tüm resmi ve özel kurumlar ile yeni projeler arasında yer almaya hazır olduklarının ifade eden Tarsus Kent Konseyi Engelliler Komisyon Başkanı Dursun Arslan, ilçe de oluşturulan engelli kültüründen son derece memnun olduğunun altını çizdi.

-ENGELLİLİK DEĞİL ŞAHSİYET ÖNEMLİ-

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, hayatın insana ne getireceğinin bilinmediğini engelli bireylerin yaşamlarını kaliteli hale getirilmesinin noktasında herkese görevler düştüğünü söyledi.

Dünya’dan ve ülkemizden önemli tarihçi, sanatçı ve siyaset adamlarının bazılarının engelli olduklarını hatırlatan Kaymakam Yüksel Ünal, engelli bireyin  engelliliği değil şahsiyetinin ön planına çıkartılması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Tarsus İlçe Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatih Düzenli, ‘Bizler Engelliyiz, Kusurlu Değiliz’ adlı şiirini okudu.

Diğer gösterilerinin ardından tören burada sona erdi.

Bu haber toplam 399 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1