:

:

:

DSİ, Taşkınları Önlemek İçin Seferberlik İlan Etti

Tarsus’a Bağlı 90 Mahallenin Taşkın Risklerine Karşı Korunması İçin Çalışma Başlattı
Tarih: 6 Ağustos 2020 Perşembe 15:48
DSİ, Taşkınları Önlemek İçin Seferberlik İlan Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Adana’da tarım arazilerine zarar veren taşkınları önlemek için seferber oldu. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Aşağı Seyhan Ovası Sulama sahasındaki toplam 1 milyon 552 bin 520 dekar tarım arazisinin ve Seyhan ilçeleri ile Tarsus ilçesine bağlı 90 mahallenin taşkın risklerine karşı korunması maksadıyla toplu makineli çalışmalarımız başlatılmıştır" dedi. 
Son yıllarda kış aylarında Bölgede yaşanan aşırı yağışlar kentin birçok noktasında hayatı olumsuz etkilerken tarımsal üretimde ülkemizin en önemli bölgeleri arasında yer alan Çukurova’da tarım arazilerinin olumsuz etkilenmesi üzerine harekete geçen DSİ, Adana’da 56 adet taşkın koruma tesisi inşa ederek şehir merkezi ve 90 adet meskûn mahalli taşkınlara karşı korumaya aldı, 3 adet taşkın koruma tesisi inşaatının da devam ettiği bildirildi. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre son yılların en yoğun yağışlarını çok kısa bir sürede alan ve 2019 yılı sonunda bir taşkın felaketi yaşayan Adana’ya anında müdahale ile felaketin daha da büyümesini önlendiği, felaketinin yaşandığı dönemde 30 iş makinesi, 5 pompa ve 60 personelle taşkına müdahale edildiği hatırlatıldı. 
Bölgemizde tarım arazilerine zarar veren taşkınların önüne geçmek için kelimenin tam anlamıyla "seferberlik" ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Aşağı Seyhan Ovası Sulama sahasındaki toplam 1 milyon 552 bin 520 dekar tarım arazisinin ve Adana İli Merkez, Yüreğir, Seyhan İlçeleri ile Mersin İli Tarsus İlçesine bağlı 90 mahallenin taşkın risklerine karşı korunması maksadıyla toplu makineli çalışmalarımız başlatılmıştır. Çalışmalarımız neticesinde Aşağı Seyhan Ovasında, taban suyu ve yüzey sularını deşarj eden toplam 2.000 km uzunluğundaki ana drenaj, yedek-tersiyer drenaj ve tahliye kanallarının temizlenmesi, Seyhan Nehri mansap yatağında toplam 60 km yatak tanzimi yapılarak, iç seddenin yükseltilmesi hedeflenmektedir. ‘dedi.
Bu haber toplam 975 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1