:

:

:

Değişim Kolejinde Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim ile Dikkat Çekiyor

Tarsus Değişim koleji yabancı dil ağırlıklı kampüslerinde uyguladığı benzersiz İngilizce programıyla, öğrencilere yalnızca dil bilgisel yetiler değil, iletişimsel beceriler de kazandırıyor.
Tarih: 12 Ekim 2017 Perşembe 09:56
Değişim Kolejinde Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim ile Dikkat Çekiyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

5 Yabancı ve 5 Türk öğretmenden oluşan yabancı dil zümresi ile uygulanan etkin yabancı dil eğitim, iletişim ve sosyal yeterlilik çerçevesinde şekillenirken yabancı dili iletişim odaklı platformlarda tecrübe eden öğrenciler, İngilizce olarak kendilerini akıcı ve anlaşılır bir şekilde ifade edebiliyor.

 Değişim Koleji Müdürü Hüseyin Torun,  amaçlarının Yabancı Dili Anadili Kadar Rahat Kullanan Öğrenciler Yetiştirmek olduğunu ifade etti.

 Yabancı dil eğitim modelimiz yaşayarak öğrenme temeline dayanıyor ve anaokulundan itibaren eğitim sisteminin içinde yer alıyor.

Öğrencilerimiz İngilizceyi anadillerinden sonra kendilerini en rahat ifade ettikleri dil olacak şekilde öğreniyorlar. İlkokul 2. sınıftan itibaren Cambridge sınavlarına katılan öğrencilerimizin İngilizce yeterlilikleri uluslararası standartlardaki ölçme-değerlendirme araçlarıyla belgelendiriliyor.  İkinci yabancı dil eğitiminde ise öğrencilerimiz 4. sınıftan itibaren Almanca ile tanışıyor.

Değişim koleji öğrencilerine, uluslararası standartlarda, İngilizce bilgilerini ve günlük dil kullanım becerilerini pekiştirmeyi hedefleyen konsept ders saatleri sunuluyor. English for Life - Yaşam için İngilizce, English for Socializing - Sosyalleşme için İngilizce, Everyday English Conversation - Günlük İngilizce Sohbetleri ve Steps to be a Global Citizen - Dünya Vatandaşı Olma Adımları kavramlarından oluşan programla öğrencilerimiz aynı zamanda yabancı dil bilgilerini kullanarak sosyal hayatlarında karşılaşabilecekleri durumlarla baş edebilmek, kendilerini ve ihtiyaçlarını rahatça ifade edebilmek, farklı ortamlara kolaylıkla uyum sağlayabilmek gibi dil öğrenim süreçlerini de deneyimliyorlar. Sınıf içinde interaktif ortamlarda yapılan dersler ve alıştırmalar, evdeyse sürekliliği sağlayan egzersizler, teknolojinin bütün olanakları kullanılarak öğrencilerin dili konuşma ve kullanma becerilerini artırıyor. Uygulanan kur sistemiyle her öğrencinin İngilizce seviyesi belirleniyor. Böylece her öğrenci seviyesine uygun sınıfta İngilizce eğitim alıyor.

 Değişim koleji İngilizce zümresi adına açıklama yapan İngilizce öğretmeni  Serap Kılınç, Okul anlayışımızda İlerlemecilik, yaparak yaşayarak öğrenme ile fırsatlarla dolu programımıza bağlı kalınarak öğrencilerimizin konulara uygun, verimli ve eğlenceli İngilizce öğretimine devam etmeleri sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini amaçlayarak öğrencilerde kalıcı bilgilerin ortaya çıkması ve İngilizcenin öğrenciler için korkulan veya gereksiz ders olma düşüncesini çürüttüğünü, aslında öğrenci seviyesine inilerek ve onların gizemli dünyaları keşfedilerek İngilizce de kalıcı izlerin bırakılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Öğrencilerimiz İngilizce kelime kutuları oluşturarak, oluşturdukları kelimeleri kutulara atıyor ve kutuda bulunan kelimelerden bir tane seçerek daha önce belirlemiş olduğu arkadaşına soru sorarak İngilizce gramer bilgileri kalıcı bir şekilde hafızalarına yerleştirerek, konuşma becerilerini geliştirdiklerini belirtti.

Bu haber toplam 8212 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4