:

:

:

Çukurova İş Dünyası Tarsus'ta Buluştu

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED)'nun 2'nci Yönetim Kurulu toplantısı TASİAD'ın ev sahipliğinde Tarsus'ta yapıldı.
Tarih: 29 Temmuz 2016 Cuma 10:28
Çukurova İş Dünyası Tarsus'ta Buluştu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Bir restaurantta düzenlenen toplantıya Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz, TASİAD Başkanı ve Çukurova SİFED Başkan yardımcısı Yakup Ateş, AGİAD Başkanı Gülümsun Adalı, Adana İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu, Çukurova SİFED ve TASİAD Yöneticileri katıldı.     

Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti'ne ve milletin iradesine karşı yapılan hain darbe girişimini kınayarak, “Yaşadığımız hain darbe girişimi, milletimizin iradesine ve Cumhuriyet'imize yapılan çirkin ve hain bir saldırıdır. Herkesin, her koşulda demokrasiye sahip çıkması gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz hassas dönemler, Cumhuriyet'imizin temel ilkelerinden asla taviz vermeden ve demokrasiye olan inancımızdan hiçbir zaman vazgeçmeden birlik ve beraberlik ruhuyla atlatılacaktır. Böyle kritik durumlarda farklı görüşlerin bir araya gelerek birlik ve beraberliğin, toplumsal barışın korunması noktasında devam ettirilmesi gerekmektedir. 15 Temmuz gecesi ülkemizde yaşanan ve milletimizin iradesine karşı gerçekleştirilen bu çirkin saldırı, halkımız tarafından kabul edilmemiştir. OPrdu içinde ve kamu kuruluşları içindeki cuntacı bir grubun gerçekleştirmeye çalıştığı bu darbe girişimi, başta sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz ve halkımız olmak üzere, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası örgütlerinin ortak sağduyusu ile bertaraf edilmiştir” dedi.

 Mersin ve Adana'nın dolayısıyla Çukurova bölgesinin aynı ortak geleceği birlikte planlaması gerektiğini ifade eden Ali Doğan, “Mersin ve Adana birlikteliği sözde değil, özde olma noktasında geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir.

Her iki kentin birlikte bir ekonomi havzası oluşturması konusunda çok ciddi projeleri hayata geçireceğiz. İnanıyorum ki Çukurova bölgesi Türkiye'nin çekim merkezi olmasının yanı sıra, dünyanın da merkezi olacaktır” diye konuştu.

TASİAD Başkanı ve Çukurova SİFED Başkan yardımcısı Yakup Ateş, Çukurova bölgesinin Türkiye'nin en önemli tarım havzasından biri olduğunu, Adana ve Mersin'in ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğinin gelecekte bölge ve ülke için çok büyük ve önemli gelişmeleri beraberinde getireceğini kaydetti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin ve Adana'nın, Türkiye'ye örnek olabilecek 'iş modelleri' ortaya koyabileceğini belirtti. Kadınların, iş hayatında daha fazla aktif rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Ayferi Tuğcu, bunun için de GİŞKAD olarak büyük bir çaba sarf edip, oldukça önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Çukurova SİFED Başkan Yardımcısı ve TASİAD Başkanı Yakup Ateş, bölge iş insanının daha çok gelişmesi için çalışmaları ona göre proğramlandırmakta olduklarını, Mersin ve Adana'nın ortak geleceğini hep birlikte inşa edeceklerini belirterek, 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti'ne ve milletin iradesine karşı yapılan hain darbe girişimini lanetlediklerini söyledi.

Adana ve Mersin'in, birlikte bir 'ekonomik havza' oluşturma yolunda çalışmalarını arttırarak sürdürmeyi hedeflediklerini belirten diğer konuşmacılar, darbe girişimini kınayarak, krizlerin fırsatlara dönüştürülmesi konusunda ortak görüş bildirdiler.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ise yaptığı konuşmada, ÇKA'nın destek ve  çalışma proğramları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, günün anısına TASİAD Başkanı Yakup Ateş ile ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu'ya M.Ö. dönemine ait eski bir tapınak yazıtı armağan etti.

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3