:

:

:

Çukurova Havalimanı İhalesi Onaylandı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çukurova Havalimanı ihalesinin onaylandığını söyledi.
Tarih: 1 Eylül 2016 Perşembe 09:53
Çukurova Havalimanı İhalesi Onaylandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte geçitiğimiz günlerde Mersin' Valisi Özdemir'i Çakacak'ı ziyaretleri sırasında önemli açıklamarda bulunarak, Çukurova Havalimanı ihalesinin onaylandığını söylediler.

Ziyarette konuşan Elvan, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde Mersin'de yapımı devam eden 84 proje olduğunu, seçimlerden sonra bu sayının üzerine tam 127 proje daha eklediklerini söyledi. “Bu 127 projenin de önemli bir kısmının ihale aşamasını bitirdik” diyen Elvan, “Yapımına başlanacak olan ya da ihalesi yapılmış olan yatırımlarımızın toplam maliyeti 2.922 milyar TL'dir.

“ÇUKUROVA HAVALİMANI'NIN İHALE KARARI ONAYLANDI”

 Demiryolu ile ulaşımda da Mersin'in çok önemli olduğunu, Mersin Limanı'nın demiryolu ile Anadolu'ya bağlanması gerektiğini kaydeden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “İstanbul'dan Konya'ya gelen yüksek hızlı trenin, Karaman'dan Mersin ve Adana'ya inmesi yönünde çalışmalarımız var.

 Ayrıca, bu güzergahtan gelen yüksek hızlı trenin Adana üzerinden Gaziantep ve daha doğuya doğru gitmesini de arzu ediyoruz.

En önemlisi bütün yatırımları yaptınız, limana, serbest bölgeye ve Mersin'e kolay eriştiniz. Mersin'in olağanüstü kültür ve inanç turizmi değerleri var. O değerlere de kolay erişmek lazım. Bu yüzden Çukurova Bölgesel Havalimanı da bizim için çok büyük önem taşıyor.

 Bu konuyla ilgili olarak da 25 Ağustos 2016 'da 218 milyon 500 bin TL maliyet tutarıyla ihale kararı onaylandı ve yüklenici firma belirlendi.

Havalimanı sahip olduğu 3500 m uzunluğunda 60 m enindeki pistiyle ve hemen yanında yer alacak olan 3500 m boyunda 45m genişliğindeki emergency pistiyle Türkiye'nin en büyük pistlerinden birine sahip olacak.

 Bu çok önemli çünkü yoğun bir hava trafiği akışı bekliyoruz. İhalesi yapıldı ve artık yasal süreç başladı. Havalimanımızı da bir an önce Mersin'in hizmetine sunmak konusunda sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

 Bölgede deniz limanlarının önemine de değinen Arslan Taşucu Limanında yaşanan sıkıntıların giderildiğini ve limanın aktif hala getirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Arslan Mersin'in ülkemizin her yerinde olduğu gibi hak ettiği değere kavuşmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi. 

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2