:

:

:

Çocuk Şenliğinde, Keyifler Yerindeydi

Çocuklar, Tarsus Kültür Park'ta Halkevleri çocuk şenliğinde bir araya geldi.
Tarih: 3 Eylül 2019 Salı 11:28
Çocuk Şenliğinde, Keyifler Yerindeydi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Açılışın ardından çocuklar drama, pandomim, eğlenceli bilim, resim, çocuk hakları, yüz boyama etkinlikleri ile eğlenerek öğrendi.

Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun hazırladığı çocuklar sahnede pandomim gösterisi sundu. Just dance gösterisinin ardından çocuklar şiirlerini okudu.

Grup Ev Sakinleri 'nin sahne aldığı Çocuk Konseri ile doyasıya eğlendiler.

Halkevleri adına konuşma yapan Ceren İnan, şu konuşmayı yaptı:

 “Çocukların Elleri Güzelleştirir  Dünyayı’’ çağrısıyla Halkevlerinin Uçurtma Çocuk Dergisi ile birlikte hazırlamış oluğu çocuk festivaline hoşgeldiniz. Aramızda bulunan tüm dostlara,  kurumlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Tarsus Belediyesi’ne, Tarsus Şehir Tiyatrosuna ve Grup Ev Sakinleri ne teşekkür ederiz.

İnsanca bir yaşam, özgür bir ülke ve barış dolu bir gelecek için halkın hakları mücadelesi veren Halkevleri’nin  en önemli mücadele alanlarından biri eğitim hakkı mücadelesidir.  Çocukların haklarının korunması, bugünlerinin güvenli, geleceklerinin güvenceli hale gelmesi  temel mücadelelerimizden birisidir.  Onların özne olmasını, mutlu olmasını, neşeli vakit geçirmesini, geleceğe umutla bakmasını sağlamak varlık nedenimizdir. Halkevleri asıl olarak çocuklarındır.

Halkevleri ‘nin 13 yıldır sürdürdüğü yaz çocuk buluşmaları ile her yaz binlerce çocuk yüzlerce gönüllü eğitmen ve atölye yürütücüsü ile buluşuyor. Felsefeden bilime, sanattan spora onlarca etkinlikle özgürce eğlenerek öğreniyor, paylaşmanın tadına varıyor.

Tarsus Halkevi bundan önceki yıllarda 4’ü Yeşil Mahalle ve 1’i Gözlükule olmak üzere 5yıl boyunca haftalarca süren etkinliklerle Yaz Çocuk Buluşmaları kapsamında onlarca gönüllüyü yüzlerce çocukla buluşturdu. Halkevleri Yaz Çocuk Buluşmalarında çocuklar eğlendiren bilim, yaratıcı drama, resim, heykel, ekoloji, arkeoloji, ritim, koro, resim, origami, çocuk hakları, toplumsal cinsiyet, fotoğrafçılık, dans atölyelerinde sanatla ve bilimle buluştu. Her Yaz Buluşmasının bitiminde düzenlenen şenlikle ürettiklerini sergilediler ve doyasıya eğlendiler.

Bu yıl ise ilk kez düzenlenen Çocuk Festivali ile çocuklar resim, çocuk hakları, eğlendiren bilim, yaratıcı drama, tiyatro, çocuk konseri, just dance, pandomim gibi etkinliklerle çocukların eğlenerek öğrenecekleri dolu dolu bir gün geçirmelerini umut ediyoruz. Tarsus’un artık bir çocuk festivali var. Uçurtma Çocuk Dergisi ile birlikte hazırladığımız bu festival bir başlangıç olsun, kolektif emekle daha büyüğünü, daha renklisini hayal edelim ve gerçekleştirelim.

Piyasalaştırılan eğitim  sistemi karşısında düşünen, sorgulayan, yaratıcı nesiller yaratmak için, parasız, bilimsel, laik eğitim mücadelesini büyütelim. Çocuklarımız ve geleceğimiz için Halkevleri’ne gelin.

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2