:

:

:

CHP’liler, OHAL’i Protesto Etmek İçin Oturma Eylemi Yaptı

Başkan Ali İlk, “OHAL Dönemi Zaten Ağır Aksak Yürüyen Demokrasiyi Tamamen Yok Etmiştir”
Tarih: 17 Nisan 2018 Salı 09:54
CHP’liler, OHAL’i Protesto Etmek İçin Oturma Eylemi Yaptı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) öncülüğünde, Olağanüstü Hal'e (OHAL) karşı Türkiye genelinde 81 ilde oturma eylemi başlatılırken Tarsus’ta partililer, 16 Nisan referandumunun yıldönümünde “OHAL değil demokrasi istiyoruz” sloganıyla bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Yarenlik alanında toplanan Cumhuriyet Halk Partililer İlçe Başkanı Ali İlk’in basın açıklamasına sloganlarla destek verdiler. CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk açıklamasında; Hükümet 20 Temmuz'da OHAL ilan ederek asıl darbeyi gerçekleştirmiştir. OHAL şartlarında gerçekleştirdiği tek adam referandumunda mühürsüz oy pusulaları ve türlü hilelerle tek adam rejiminin önünü açmıştır.

 OHAL döneminde yüzbinin üstünde insan işinden edilmiş, binlerce işletmeye el konulmuş, yüzbinlerce kişi gözaltına alınmış ve fişlenmiştir.

Yine bu dönemde seçilmiş belediye başkanları, parti başkanları ve milletvekilleri tutuklanmıştır.   

Gazetecilere kelepçe vurulmuş, gazetelere el konulmuştur.

Ordu, yargı ve üniversiteler başta olmak üzere devletin bütün organları hükümetin emrine verilmiştir.

Meclis işlevsizleştirilmiş ve adeta yargı, yasama ve yürütme tek kişiye bağlanmıştır. OHAL döneminde işsizlik armış, yoksulluk artmış, kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve cinayetler inanılmaz bir boyuta ulaşmıştır.

OHAL dönemi zaten ağır aksak yürüyen demokrasiyi tamamen yok etmiştir. En küçük bir sòz sarfeden, kendini emniyette ve ardından cezaevinde bulmaktadır. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek göz altına alınan kişi sayısı bunun en önemli göstergelerinden biridir. Ülke hızla diktatörlüğe sürüklenmektedir. Ekonomi çökmüştür. Türkiye yanlış dış politika sayesinde Ortadoğu bataklığına çekilmiştir. Bu, sürdürülebilir bir durum değildir. Cumhuriyetin bütün kazanımları yok edilmektedir.

Gerici ve şeriatçı bir düzene yönelim görülmekte ce laiklik tümü ile yok edilmektedir. MHP ile kurdukları ittifak ile birlikte ülke karanlığa gömülmek istenmektedir, dedi. Açıklamanın ardından partililer bir süre oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra alandan ayrıldılar.

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2