:

:

:

CHP'li Vekil Balık Ölümleri İçin Suç Duyurusunda Bulundu

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Tarsus sahilinde meydana gelen balık ölümlerinde ihmali bulananların cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Tarih: 5 Ekim 2016 Çarşamba 10:54
CHP'li Vekil Balık Ölümleri İçin Suç Duyurusunda Bulundu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, geçtiğimiz ay Tarsus'a bağlı Baharlı Mahallesi'nde meydana gelen balık ölümleri için suç duyurusunda bulunmak üzere Mersin Adliyesi'ne geldi.     

Burada partililer tarafından karşılanan Atıcı, eylül ayı içerisinde Tarsus sahillerine 10 binlerce balığın ölü olarak vurduğunu belirterek, olaydan sonra hemen bölgeye gittiklerini, orada yaptıkları görüşmelerde toplu balık ölümlerinin son bir ay içerisinde 4 kere tekrarlandığının anlatıldığını hatırlattı.

Bir kaç gün önce yine balık ölümlerinin yaşandığını ileri süren Atıcı, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma kararı aldıklarını söyledi.

 Atıcı, "Bölgede yaşanan kirlilik görüntüler ve fotoğraflarla tespit edilmiştir. Bu arada orada yaşayan çevreciler Adana'dan başlayarak adım adım kilometrelerce görüntü alarak kanalın nasıl kirlendiğini, hangi kamyonların oraya atıklar bıraktığını, arıtmaya bu atıkların nasıl geldiğini, arıtmadan da simsiyah nasıl aktığını görüntülediler.

Bunun da delil olarak Cumhuriyet Savcılığı'na vereceğim.

Ölümler sonrası büyük bir duyarlılık oluştu ancak duyarlılığın oluşmadığı tek bir yer var ise o da bu işin yetkilileridir.

O nedenle biz takipte ısrarcı olacağız. Bu işin de peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Atıcı, konuşmasının ardından adliyeye giderek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini verip, olayın muhataplarının belirlenerek gerekli cezanın verilmesini istedi.

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2