:

:

:

“CHP’li Başarır, “Ruslardan Dünya Standartlarına Göre 4 Kat Daha Pahalı Elektrik Satın Alacağız”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın yazılı soru önergesine yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tamamı Rus Devlet şirketi Rosatom’a ait olan Akkuyu Nükleer Santrali’nden üretilecek olan elektriğin %50’sini kilovatsaatini 12.35 dolar/cent’ten 15 yıl boyunca alım garantisi verdiğimizi belirtti.
Tarih: 1 Ağustos 2019 Perşembe 09:22
“CHP’li Başarır, “Ruslardan Dünya Standartlarına Göre 4 Kat Daha Pahalı Elektrik Satın Alacağız”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Önerge yanıtını değerlendiren CHP’li Başarır, “köprüler, otoyollar ve şehir hastanelerinde olduğu gibi Ruslardan da Akkuyu’da üretecekleri elektriğin kilovatsaatini 12,35 Dolar/Cent gibi fahiş fiyattan alım garantisi verilmesi akıl alır gibi değil.

Dünyadaki fiyatlarla karşılaştırdığımızda neredeyse 3-4 katı. Akkuyu Nükleer Santrali’nde oluşabilecek herhangi bir kazada ise sorumluluk tamamen ülkemize ait.        

Ayrıca Akkuyu’ya kurmak istedikleri VVER-1200 modelinin dünyada bir örneği yok. Denenmemiş bir teknoloji olduğu için de kobay ülke konumundayız.

Her şeyden önce yapım aşamasında temelinde oluşan çatlaklarla ilgili tüm uzmanların uyarılarına rağmen halen inşasına devam edilmesi de tam bir garabettir” dedi.

Dünyada daha nükleer atıklar için kalıcı bir çözüm de üretilmediğini belirten CHP’li Başarır, “Rus Devlet Şirketi ile yapılan anlaşma, adeta Ruslar lehine yapılmış, insan sağlığı gözetmeyen tek taraflı bir anlaşmadır” dedi. 

Bu haber toplam 443 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1