:

:

:

CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Boroğlu, “Medeni Kanuna Sahip Çıkıyoruz

CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Boroğlu, “Medeni Kanuna Sahip Çıkıyoruz
Tarih: 10 Şubat 2024 Cumartesi 11:39
CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı  Boroğlu, “Medeni Kanuna Sahip Çıkıyoruz
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları,Türkiye genelinde 81 il ve 973 CHP İlçe örgütüyle eş zamanlı olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi
Açıklamayı CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu yaparken, Medeni Kanun’a ilişkin önemli mesajlar verildi.
Belda Boroğlu, konuşmasına Cumhuriyet’in kuruluşuyla birlikte egemenlik hakkının halka geçtiğini ve bu durumun çığır açan bir devrim olduğunu belirterek başladı.
Ardından, eşit yurttaşlık hakkının laik düzen içinde kurulduğunu ve bu doğrultuda 17 Şubat 1926’da kabul edilen Medeni Kanun’un önemine vurgu yaptı. Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte kadınlar ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğunu ve evlilikte resmi nikah zorunluluğu gibi önemli düzenlemelerin yapıldığını ifade etti.
Konuşmasında Boroğlu, Medeni Kanun’un laikliği esas aldığını ve toplumsal ihtiyaçlara göre değişen hukuk kurallarının önemine değindi. Ayrıca, kanunun tarih içinde değişikliklere uğradığını ve kadınların örgütlü mücadelesiyle 2002 yılında daha da güçlendirildiğini belirtti.
Boroğlu, iktidarın kadınların kazandığı haklara göz diktiğini ve Medeni Kanun’un hedef haline geldiğini ifade etti. AKP’nin kadın haklarına yönelik olumsuz adımlarını eleştirerek, süresiz nafaka konusunda yaşanan tartışmalara da değindi. 
Bu haber toplam 200 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1