:

:

:

Büyükşehir’den Mis Gibi Nergis Projesi

Tarih: 11 Şubat 2020 Salı 11:06
Büyükşehir’den Mis Gibi Nergis Projesi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Tarsus’un Kızılçukur Mahallesi’nde 63 üreticiye 50 bin 400 adet katmerli, kokulu, arpa çeşidi nergis çiçeği soğanı dağıtarak, taşlık veya kullanılmayan parçalı arazilerin tarıma kazandırılmasını sağladı.

Üreticilere dağıtılan nergis soğanları çiçeğini açmasıyla birlikte hasat edilmeye başlandı.

Proje kapsamında toplam 146 üreticiye 250 bin 400 adet nergis çiçeği soğanı dağıtan Büyükşehir Belediyesi, ağırlıklı olarak kadın üreticilere ek gelir sağlamaya ve alternatif tarım faaliyetleri kazandırmaya devam ediyor. Mis gibi kokusuyla satın alanların yüzlerini güldüren nergis çiçeği, bereketi sayesinde de üreticilerin umudu oluyor.

Büyükşehir, nergis yetiştirmek isteyen her üreticinin yanında

Büyükşehir Belediyesi, “Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi” ile nergis üretmek için talepte bulunan üreticilere nergis soğanı temin etmeye devam ediyor. Büyükşehir, mevcut tarımsal yelpazeyi zenginleştirecek alternatif ürün faaliyetleri oluşturmak için Tarsus’un Kızılçukur Mahallesi’nde 63 üreticiye 50 bin 400 adet, Erdemli İlçesi Hüsametli ve Arslanlı Mahallelerinde 23 üreticiye 50 bin adet, Toroslar İlçesi Doruklu, Dalakderesi, Çamlıdere ve Tarsus İlçesi Böğrüeğri Mahallelerinde talepte bulunan 60 üreticiye ise toplam 150 bin adet katmerli, kokulu, arpa çeşidi nergis çiçeği soğanı dağıtarak, taşlık veya kullanılmayan parçalı arazilerin tarıma kazandırılmasını sağladı.

Hem üretici kazanıyor hem tarım dışı araziler değerleniyor

Dağıtımı gerçekleşen nergis soğanlarının her yıl yavru soğan vererek çoğalması ile üreticilerin hem gelir kaynakları artıyor hem de kullanmadıkları tarım dışı arazileri değerleniyor. Mersin genelinde yapılan duyurularla üreticilerin nergis çiçeği yetiştirme konusunda talepleri giderek artıyor. Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında da projeli mahallelerdeki üreticilere nergis soğanı dağıtmaya devam edecek.

“Bizim için bir kazanç kapısı oldu”

Projeye dahil olarak ev ekonomisine katkı sunan Ayşe Yegen, “Büyükşehir Belediyesi’nin Nergis Projesi’ne dahil olduk. Bizim için bir kazanç kapısı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerimizi sunar, projelerin devamını bekleriz” dedi.

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2