:

:

:

Bozdoğan’dan, Mezitli’deki Doğa Katliamına Tepki

Tarih: 28 Mayıs 2019 Salı 11:36
Bozdoğan’dan, Mezitli’deki Doğa Katliamına Tepki
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, nesli tehlike altındaki caretta carettaların en önemli yuvalanma alanı olan 100. Yıl tabiat Parkı'nda gerçekleşecek olan festivalin telafisi mümkün olmayan sonuçların doğurabileceğini belirterek, “Caretta Carettaların üreme dönemi içerisinde yuvalanma alanlarında üç gün sürecek konser etkinliği olması ve iş makinelerinin çalışması kabul edilemez bir olaydır '' ifadelerini kullandı.

Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının üreme alanı olan 100. Yıl Tabiat Parkı’nda üç gün sürecek olan konser festivaline karşı çıkan Mezitli Belediyesi'ne bir destek de Tarsus Belediyesi’nden geldi.

 Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yaşanan olayların bir çevre felaketine neden olacağını söylerken, “Caretta Caretta’lar dünyanın sadece belirli yerlerinde yumurtlayabiliyorlar.

Yumurtlamak için çok ince kum olan sahilleri seçen Caretta Caretta’lar, kentimizin kıyılarına gelmektedirler. Akdeniz kıyılarında yaşam mücadelesi veren bu canlıların üreme alanı olan tabiat parkında iş makinalarının çalışması ve konser etkinliklerinin düzenlenecek olması kabul edilemez bir durumdur.

Yaşanan bu olay, doğal kaynakların korunmasına yönelik yasalar uygulanmadığı gibi taraf olunan uluslararası anlaşmaların koşulları da yerine getirilmiyor. Bu canlıları korumak hepimizin görevidir” dedi.

Doğal hayat ve çevreyi olumsuz etki yaratan bu ve benzeri olayların önlemesi konusunda bir an önce tedbirlerin alınmasını talep eden Başkan Bozdoğan, “ Mezitli Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan, konuyla ilgili ilçede konserlerin düzenlemesine uygun alanların olduğunu belirtmişti.

Bir an önce çevre felaketlerinin son bulmasını, yetkililerin zaman kaybetmeden gerekli önlemleri almasını istiyorum. Aksi takdirde bu olay, telafisi mümkün olamayan sonuçlar doğuracaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2