:

:

:

Borsanın Geniş Katılımlı Toplantısı Yapıldı

Tarsus Ticaret Borsasının geniş katılımlı olağan meclis toplantısı borsa meclis asil ve yedek üyeleri disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri ile borsa komisyon üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.
Tarih: 26 Nisan 2018 Perşembe 09:56
Borsanın Geniş Katılımlı Toplantısı Yapıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Meclis toplantısının konuğu ise 23. ve 24. dönem Mersin Milletvekili Vahap Seçer ile 2013-2018 döneminde Borsa meclis başkanlığı görevini yapan Tevfik Başarır  oldu.

Toplantının açılışını gerçekleştiren Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu 2013-2018 döneminde meclis başkanlığı görevini yapan Tevfik Başarır'a verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

Ekincioğlu, "Yaşanan gelişmelere bakıldığında ülkemizin ve şehrimizin birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışarak üretmeye devam etmesi gerekmektedir. Tarsus'un gelişiminde birlik, beraberlik ve ortak akıl çok önemlidir. Tarsus Ticaret Borsası    , Tarsus'un yararına olan her alanda üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Tevfik Başarır üstlendiği görevde kendisine eşlik eden meclis üyelerine ve yönetim kuruluna teşekkür ederek Tarsus Ticaret Borsası'nın bugün geldiği noktada yakaladığı  üstün  başarı ivmesinin birlik ve beraberlik anlayışı içinde yürütülen bir takım çalışmasının eseri olduğu mesajını verdi.

Başarır, yaptığı konuşmada, Tarsus Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu, Meclisi, üyeleri ve personeli ile Tarsus'ta birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde ilk adımı atan ve diğer kurumlara önderlik yapan ve Tarsus'ta ilklere öncülük yapan kuruluş olduğunu söyledi.Tarsus'un ekonomi ve ticaretinin ve daha birçok alanda gelişimine  Tarsus Ticaret Borsasının  önemli katkıları bulunduğunu dile getiren Başarır, yapılan ve gerçekleşen tüm faaliyetler yönetim kurulu üyelerinin meclis üyelerinin ve borsa personellerinin azimli çalışmalarının sonucudur, dedi.Başarır, Tarsus Ticaret Borsasının özetle, bundan sonraki süreçte de Tarsus ve ülkenin yararına olan her şeye öncülük edeceğine ve geçmişte olduğu gibi gelecekte de ilkleri gerçekleştireceğine ve daha bir çok başarıya imza atacağına yürekten inandığını vurguladı.

23. ve 24. Dönem Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise,"Her defasında aynı hissiyatı taşıdığım EV'im, yuvam ve ailem olarak bildiğim Tarsus Ticaret Borsası’nın olağan meclis toplantısına katılmaktan son derece mutluyum" ifadelerinin kullanarak başladığı sözlerinde Tarsus Ticaret Borsası'na, güven tazeleyerek yeniden seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve ekibini meclis başkanlığına seçilen İsmail Hakkı Ekincioğlu'nu, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerini disiplin ve komisyon üyelerini tebrik ederek , yaklaşan erken seçim konusunda Tarsus'un ekonomik ve sosyal durumu ile önümüzdeki dönemle ilgili projelerini anlattı.Seçer, ziyaretinde tarımda halen önemli sorunların olduğunu vurguladığı konuşmasında , sektörün yapısal ve konjonktürsel sorunlarına dikkat çekti. Tarımın ekonomik boyutu olduğu kadar sosyal boyutu olduğuna da işaret eden Seçer "Türkiye’de istihdamın yaklaşık %30 luk bir kısmının tarım sektörüne bağlı ve tarım sektöründe çalışanlar oluşturmaktadır.Üreticilerin karşı karşıya olduğu sorunlara bir de pazarlama sorununun eklenmesi sektörü içinden çıkılamaz sorunlarla karşı karşıya bırakıyor” diye konuştu.

Vahap Seçer’in en eski üyelerinden bir tanesi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Murat Kaya“Gerek üretim anlamında gerek ticaret anlamında, gerek sanayi anlamında yaşadığı kente yatırım yapan, istihdam yaratan, ticari anlamda faaliyet gösteren, fedakarlık yapan Vahap Seçeri,yaptığı yatırımlardan, yarattığı istihdamdan ve ödediği vergilerden dolayı camiamızın örnek iş adamlarından biridir.Kendisine teşekkür ediyorum.

Sayın Seçer, gerek Milletvekilliği döneminde, gerek iş hayatında bizimle de sürekli olarak istişare halinde oldu. Sektörün içerisinden gelen biri olarak yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi bir yola çıktı. Cenab-ı Allah yolunu açık etsin. Bizler burada bu kentte bir şeyler yapmanın mücadelesini veriyoruz." dedi.

Başkan Murat Kaya 2013-2018 döneminde meclis başkanlığı görevini yapan Tevfik Başarır'a verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, genişletilmiş meclis toplantısına katılan organ üyelerine ve komisyonlara seçilen üyelere Tarsus ekonomisine yön veren tarım sektörünün iş erbablarını birbirleri ile aralarındaki köprüleri sağlamlaştırma adına organize ettikleri bu toplantıda  iş dünyasına yönelik katma değer sağlamaya yönelik faaliyetleri ve iş dünyasının yararlanabileceği imkanları katılımcılara anlattı.Yürüten projelerde atılan adımlar ile ekonomik gelişmeleri değerlendirerek, Borsanın faaliyetleriyle ilgili olarak meclis,  disiplin kurulu  ve komisyon üyelerini bilgilendirdi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bu sürecin de birliktelik ruhuyla aşılacağını söyleyen Başkan Murat Kaya Hepimiz Tarsus'u bir adım daha ileriye taşıyabilmek için çalışıyoruz Tarsus'un geleceği için projeler üretiyoruz.Yürüttüğümüz projelerle, yaptığımız faaliyetlerle örnek borsa olmayı sürdürüyoruz. Sektörel faaliyet alanlarında yaşanan sorunlara çözüm üretmek, bunları yetkili makamlara ileterek ve yaşanan gelişmeleri anında paylaşarak daha iyi olmaya gayret ediyoruz. Bugün gelinen noktada içerde ve dışarıda Türkiye'nin ekonomik hayatı çökertilmek isteniyor.

Biz işadamları buna izin vermeyeceğiz.Ülke olarak büyüme tahminlerini gerçekleştirebilecek güce ve kapasiteye sahibiz.Katma değeri yüksek ürünler üreterek, yerli üretimi destekleyerek, yaşadığımız sorunları çözeceğiz.Bu noktada her şeye rağmen cesaretle çalışan Tarsuslu iş adamlarımıza  teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Tevfik Başarır a verdiği hizmetlerden ötürü şilt hediye edildikten sonra toplantı sona erdi. 

Bu haber toplam 640 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1