:

:

:

Başkan Yalçın, “Kar Marjları Geri Verilsin”

Tarsus Bakkallar ve Bayiler odası Başkanı Erdoğan Yalçın, “Her şeye zam yapılırken esnafımızın komisyon oranlarının düşürülmesi etik değil.
Tarih: 16 Eylül 2019 Pazartesi 11:26
Başkan Yalçın,  “Kar Marjları Geri Verilsin”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Bu kabul edilemez. İnternet üzerinden oynandığı için iddia bayilerinin gelirlerinin neredeyse yüzde 30-40 oranında düştüğü açık iken şimdi bir de komisyonların düşürülmesi etik değil. Bir başka önemli konu ise Makine ve bayilik teminatları için dolar üzerinden alınan ve sonradan TL’ye çevrilen teminatlardan doğacak olan zararlar karşılanmalı. Bulunacak çözüm esnafımızı rahatlatacaktır” dedi.
 
Şubat ayında gerçekleştirilen iddia ihalesinden sonra Ağustos ayı itibari ile özel sektöre geçiş yapıldığını hatırlatan Başkan Erdoğan Yalçın, “Canlı bahisin de yer aldığı yeni sistemin uygulanmaya başlanması ile kazançlarının artmasını bekleyen esnaf ilk faturalarını ellerine aldıklarında şok yaşadı. İddia'nın sabit bayiilere ciro üzerinden verdiği yüzde 7'lik komisyon yüzde 4,2'ye indirildi ve bu da esnafımızı olumsuz etkiledi. Çünkü bayiilerimizin gelirleri internet üzerinden oynanan oyunlar nedeniyle yüzde 30-40 oranında düşmüşken bir de komisyonların aşağı çekilmesi bu kesimimizi ayakta duramayacak duruma getirdi. Umarız bu durum kısa sürede çözülür ve eski oranlara geri dönülür. Bu komisyon oranları ile bayiilerimizin giderlerini dahi karşılama imkânları yok” diye konuştu.

Bu haber toplam 583 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2